Vágólapra másolva!
A Buckingham-palota 173 éve fogad királyi és egyéb méltóságokat, de idén a turisták is látogathatják a kerti partik és fogadások helyszínét. A Garden Caféba körülbelül 400 ezer látogatót várnak csak a következő kilenc hétben.
Vágólapra másolva!

Eddig meghívó kellett, ha valaki fogyasztani akart volna valamit a Buckhingam-palota híres pázsitján. A két hete megnyitott Garden Caféban a palotába váltott belépőjével (17 font) bárki kedvére kávézgathat és élvezheti a fenséges finomságokat a királyi kiszolgálást és elmerenghet azon is, hogy vajon milyen lehet egy igazi királyi fogadás.

Forrás: Wikimedia Commons

A Garden Cafét remek helyen, a palota legnagyobb büszkeségének számító nyugati szárnynál rendezték be, így egy 40 hektáros zöldterületre nyíló mesés panorámája lett. Az étlapon édes és sós csemegék, krémes torták, mignonok, friss saláták, szendvicsek, kávé (capuccino 2,60 font) és teakülönlegességek,(1,95 font egy csésze) kekszek, pogácsák találhatók. A különlegességek sora ezzel nem ért véget: lazacos és erjesztett sajtos-áfonyás szendvicsek és mandulás croissonok között szerepel a királynő sandringhami rezidenciáján termő almából készült alma juice, és a sima londoni csapvíz is. Ráadásul mindezeket azok a képzett pincérek szolgálják fel, akik a magas rangú állami vezetőknek és méltóságoknak is szervíroznak. A Chester Boyd Catering Service már egy jó ideje szolgálja a királynő kerti partijait és fogadásait. A felszolgálók többsége a Bournemouth egyetem vendéglátó szakos végzőse.

Forrás: Wikimedia Commons

Az alapanyagokban, a minőségben és kiszolgálásában tehát nem lehet hiba. A 210 férőhelyes kávézóban egyedül a kevésnek ígérkező szék okozhat fejfájást. Az elegáns környzetben ugyanis úgy elbámészkodnak a vendégek, hogy nem veszik észre, hogy mások is szívesen leülnének. A vezetés sokéves tapasztalata azonban az, hogy a palotában megforduló turisták a világ bármelyik pontjáról is érkezzenek, felettébb figyelmesek és udvariasak egymással. A vezetőségnek azonban egyelőre nincs akcióterve arra az esetre, ha a vártnál több érdeklődő érkezne. Pedig a napokban igencsak sok vendégre számítnak, hiszen maga a királynő segédkezik majd a pult mögött, azonban biztonsági okokból az udvar többet nem közölt.

A palota nyári nyitva tartása és különböző programokból származó bevétele tavaly 8,2 millió fonttal gyarapította a királyi kincstárat. A Windsor Kastély és Buckingham Palota belépői és ajándéktárgyai pedig 43 millió font extrabevételt jelentettek az udvar számára.