A legkúlabb városi fürdőtől a cipőmániások álmáig

Vágólapra másolva!
Az [origo] hasábjain már beszámoltunk arról a bloghálózatról, amelyen európai városok lakosai ajánlanak különleges és főleg ismeretlen látnivalókat, éttermeket, boltokat városukban. Legfrissebb merítésünkben földalatti fürdőt ajánlunk Berlinben, cipőrajongóknak adunk vásárlási tippeket Lisszabonban és speciális stockholmi városnézésre invitálunk.
Vágólapra másolva!

Berlinről nem elsősorban a fürdők és a spa-k jutnak eszünkbe, pedig az egész napos városnézés és múzeumjárás után jól jöhet egy kis lazítás. S ha nem a szálloda zsúfolt szaunájára vágyunk, hanem ennél valamivel különlegesebb helyszínt keresünk, nem kell mást tennünk, mint ellátogatni a Spotted by Locals bloggyűjtemény oldalára és máris megvan a megoldás.

Forrás: [origo]

A Liquidrom nevű fürdő Berlin kellős közepén a Tiregartenben lévő Tempodrom-komplexum része. A fürdő már kialakításában is különleges: leginkább egy földalatti koncertteremre hasonlít, és a modern minimalista stílus keveredik itt egyfajta keleties hangulattal. A 34 fokos sós vizű medencékben halk elektronikus zenére relaxálhatnak a vendégek, s a zenéhez vetítés is jár. Péntekenként pedig élőzenével szórakoztatják a fürdőzőket. A kétórás belépőjegy 17,50 euróba kerül.

4500 cipő egy helyen

Forrás: [origo]

Portugáliai utazáshoz ajánl vásárlási különlegességet két lisszaboni blogger. A cipőrajongók kiélhetik magukat a portugál fővárosban található Zilian nevű boltban, ahol 4500 pár cipő közül válogathatnak a hölgyek. Az árak 20 eurótól 200 euróig terjednek, de átlagosan 70-80 euróért már elvihető egy-egy különlegesebb darab.

Romantikus hütte a császárvárosban

Különleges városi élményért nem kell ennyire messze, már a szomszédban Bécsben is találunk bőven olyan látnivalót, ami kívül esik a megszokottakon. A Hütte am Weg egy igazi bécsi különlegesség. Romantikus, stílusos és nem utolsó sorban itt található Bécs egyik legjobb étterme.

Forrás: [origo]

A belső kialakítás legalább annyira meglepő mint a kulcsín: az ajtó mögött mögött a tradicionális és a modern stílusos keveréke fogadja a vendéget. Gyertya és virág díszeleg minden asztalon és a pincérek hagyományos dirndlije is inkábbb modern, mint gagyi giccs. Az árak nem nevezhetők alacsonynak, viszont a sípályákon unalomig kóstolt sauerkraut és bratwurst valamivel olcsóbb az átlagnál. A választék nem túl nagy, de egy ilyen helytől nem is ezt várja az ember.

Kék busszal Stockholmban

A svéd fővároban a hagyományos turistabuszos városnézés meglehetősen drága mulatság. Persze van ennél olcsóbb módja is Stockholm feélfedezésének, még pedig az 1-től 4-ig számozott kék színű városi buszokkal. A négy útvonal a belváros legnagyobb részét lefedi és érvényes rá a városi tömegközlekedésre használható kártya is. A turistabuszokkal ellentétben itt ugyan nem jár a jegyhez térkép és útikönyv, de a helyi utasoktól ingyenesen megkérdezhetünk bármit az éppen elhaladó látnivalókról.