Ingyenvízum és zavargásbiztosítás jár a turistáknak Thaiföldön

Vágólapra másolva!
A thaiföldi kormány hétfőn elfogadta a Turisztikai és Sport Minisztérium javaslatát és április 1-jétől 2011 március 31-éig ismét ingyenessé teszi a turistavízumot. A turisták ezenkívül ingyenes biztosítást is kapnak utcai zavargások esetére.
Vágólapra másolva!

A turisták jelenleg is ingyenes vízummal utazhatnak a dél-kelet ázsiai országba, de a most érvényben lévő könnyítés március 5-ig szól hivatalosan. Aki tehát spórolni akar a thai vízumon, az újbóli bevezetésig tartó három hétben ne váltson beutazási engedélyt - írta blogjában Bangkok Charlie.

Az ingyenes vízum egy nagyobb turisztikai csomaghoz tartozik, amelynek célja, hogy a válság miatt bekövetkezett 8 százalékos visszaesést valahogy ellensúlyozzák. A legfontosabb intézkedések között van, hogy csökkentik a légitársaságok által kötelezően fizetendő reptérhasználati díjakat és különböző adókedvezményekben részesülhetnek a turisztikai cégek.

Forrás: [origo]

A csomag egyik leglátványosabb eleme, hogy a Thaiföldre érkező turisták 10 ezer dollárig terjedő ingyenes biztosítást kapnak utcai zavargások esetére. A biztosítást csak azok a turisták kapják, akik 60 napos turistavízummal rendelkeznek, a munkavállalók, vagy a tartózkodási engedéllyel rendelkezők nem. A zavargás-biztosítás nagyjából 15 millió dollárjába kerül a thai kormánynak éves szinten. A Thaiföldi Turisztikai és Sport Minisztérium hivatalos becslése szerint a 2010-ben 15,3 és 15,5 millió külföldi látogatót vár az országba.