Vágólapra másolva!
A pápa közelgő nagy-britanniai látogatása alkalmából az easyJet felajánlotta szolgálatait XVI. Benedeknek. A diszkont légitársaság az online utasfelvétel és az elsőbbségi beszállás előnyeire hívja fel az egyházfő figyelmét.
Vágólapra másolva!

Az easyJet diszkont légitársaság legújabb közleményében meglepő lépésre szánta el magát: a katolikus egyház fejének XVI. Benedek pápának ajánlgatja saját szolgáltatásait. Az [origo]-nak elküldött közlemény vonatkozó részét eredetiben közöljük.

"Az easyJet a pápa Nagy-Britanniába történő látogatása alkalmából felajánlotta, hogy segít csökkenteni Őszentsége utazásának költségeit, mivel az 20 millió fonttal növelné a brit adófizetők kiadásait. Az easyJet Róma és Nagy Britannia között üzemelő járatain a pápa nagyságrendekkel olcsóbban utazhat, mint bármelyik másik hagyományos repülőtársasággal. Őszentségének lehetősége nyílik az online csekkolásra, hátradőlhet és élvezheti a barátságos személyzet kiváló kiszolgálását. Ráadásul a speedy boarding szolgáltatás előnyeit is kihasználhatja, így elsők között szállhat fel a repülőgépre és választhatja ki ülőhelyét. A Pápa először ingyen utazhat az easyJettel. A légitársaság meg van győződve arról, ha Őszentsége egyszer kipróbálja az easyJetet, soha többé nem akar majd mással utazni."

Az easyJet közleményéből egyébként az is kiderül, hogy a következő hat hónapban több mint 70 új útvonallal bővíti európai hálózatát. A légitársaság utasforgalma januárban 10,7 százalékkal nőtt.