Dráguló poggyászdíjak a Ryanairnél

Vágólapra másolva!
Az ír Ryanair október 1-jétől emelni fogja a poggyászok díjait, a drágulás akár 50 százalékos is lehet. A légitársaság emeli az illetéket, így az online foglalásnál a mostani 10 font helyett 15 fontot, a repülőtéren pedig 20 font helyett 30 fontot kell fizetni a feladott csomagokért.
Vágólapra másolva!

Az ír Ryanair október 1-jétől emelni fogja a poggyászok díjait, a drágulás akár 50 százalékos is lehet. A légitársaság emeli az illetéket, így az online foglalásnál a mostani 10 font helyett 15 fontot, a repülőtéren pedig 20 font helyett 30 fontot kell fizetni a feladott csomagokért - írja a Times Online.

A vezető európai fapados cég az utasokat sújtó kellemetlen intézkedések mellett valahogy próbálja szimpatikusabbá formálni poggyászpolitikáját, így vihetünk majd magunkkal egy második csomagot is, mely nem haladja meg a 15 kilót. Természetesen ezért is külön fizetnünk kell, online csekkolásnál 35 fontot, a reptéren pedig 70 fontot. Jelenleg három csomagot vihetnek magukkal az utasok, egy kombinált jeggyel a második és harmadik csomagért így csak plusz 20 fontot fizetve.

Forrás: [origo]

A sportfelszerelések feladása is tíz dollárral többe kerül majd, az interneten 40 fontért, a reptéren pedig 50 fontért tehetjük ezt meg. A felárak miatt várhatóan kevesebb síelő és snowboardos választja majd a Ryanair gépeit.

Stephen McNamara, a Ryanair szóvivője szerint a plusz poggyászdíj elkerülhető, ha csak egy csomagot visz magával az illető. A megkérdezett Ryanair utasok 70 százaléka így is tesz, mostantól csak egy kézipoggyásszal utaznak, amely ingyenes.

Az egyik legnépszerűbb angol repülőjegy kereső portál, a nowfly.co.uk szerint az új poggyászpolitikát várhatóan a British Airways és a Virgin Atlantic is átveszi majd.