Négymilliárd dollárt veszít Mexikó a vírussal

Vágólapra másolva!
Év végére állhat helyre Mexikó idegenforgalma, és akár a négymilliárd dollárt is elérheti az új influenza keltette riadalom nyomán keletkező bevételkiesése.
Vágólapra másolva!

Feltéve, hogy a vírus nem terjed tovább, és az Egyesült Államok is felhagy azzal, hogy eltanácsolja állampolgárait a mexikói utazásoktól, decemberre helyreállhat a turisztikai szektor - mondta Rodolfo Elizondo idegenforgalmi miniszter helyi idő szerint hétfőn.

Mexikóban bukkant fel először az új H1N1-es altípusú vírus, amely már 56 halálos áldozatot követelt, és világszerte több tucat országra átterjedt.

Mivel a turizmus az egyik legjövedelmezőbb iparág Mexikóban, a világjárványtól való félelem miatt lemondott utazások hátrányosan érintik az országot. 2008-ban 23 millió külföldi turista utazott Mexikóba, és az idegenforgalom 13 milliárd dolláros bevételt hozott az országnak.

Az elmúlt hetekben több hajózási társaság döntött úgy, hogy óceánjárói elkerülik a mexikói kikötőket, és számos latin-amerikai ország felfüggesztette a Mexikóba tartó, illetve onnan induló repülőjáratokat.