Fagyoskodás helyett irány a gőz

Vágólapra másolva!
A tél eddigi leghidegebb napjaira készülünk az előttünk álló hétvégén és ilyenkor aki csak teheti, nem mozdul ki a jó meleg szobából. Aki nem tud otthon ülni és fagyoskodni sem akar, egy jó gőzfürdő, vagy egy szauna megmentheti a napot.
Vágólapra másolva!

A kötelező

Az egyik elsőszámú alapcélpont a városligeti Széchenyi fürdő, ami ugyan nagyon szép és hangulatos, viszont hétvégén számítani lehet tömegre. A fürdő ma már a külföldi turisták egyik kedvence, így többnyire francia és olasz fiatalok hada áztatja magát a medencékben.

A kinti melegvizes medence közelében lévő szauna nem a legszebb és többnyire sokan is vannak benne, de a hangulata különleges, az előtérben lévő 16 fokos merülőmedence viszont kiváló. Hiányossága a helynek, hogy nincsenek megfelelő pihenőhelyek, de egy közfürdőtől nem is várunk el egy szállodához hasonló szolgáltatást.

Forrás: [origo]

A Szecska gőzfürdőjét is érdemes kipróbálni, ami szintén a klasszikus fajtából való és bizony ritka az olyan pillanat, amikor kevesen vannak benne. Viszont ha itt megeresztik a forró gőzt, akkor itt tényleg alig kap levegőt az ember. A fürdőben természetesen van masszázs-szolgáltatás, szolárium is és befizethetünk különféle orvosi kezelésekre is.

A fürdő minden nap reggel 6-tól egészen este 10-ig nyitva tart. Létezik szekrényes és kabinos belépő is, ha két órát töltünk a fürdőben, akkor a szekrényes 2200, a kabinos belépő ára 2600 forint, ha tovább maradunk, akkor 2600 és 3000 forint az ár.

Titkos hely a körúton

Kevésbé nyüzsgő és kevésbé ismert szaunázási lehetőség a belvárosban a Béke szálló a Teréz körúton. Bár a hotel alagsorában lévő fedett uszodát és a hozzá tartozó szaunát főként a szálloda vendégei használhatják, de a szabad helyek függvényében külsős vendégeket is szeretettel várnak. A szauna és a medence sem túl nagy, de a szaunához valódi fa merülődézsa tartozik, vannak pihenőágyak a medence mellett, sőt még erősítőgépeket is használhat az, akinek éppen ehhez van kedve. A hely legnagyobb előnye, hogy szinte mindig legfeljebb egy-két szállóvendéggel lehet itt találkozni, a tömeg szinte kizárt. A külsősök bérletet is válthatnak az uszodába.

Business-hotel a Duna-parton

Következő javaslatunk szintén egy szálloda, ahol megint csak a minőségi szaunázásnak hódolhatunk. A hotel a Margitszigettel szemben a pesti oldalon közvetlenül a Duna parton áll, nagy parkolóval. A szálloda elsősorban az üzleti utazókra specializálódott és emellett kifejezetten színvonalas wellness és fitness-részleggel rendelkezik.

Forrás: [origo]

A szállodában működő Danubius Premier Fitness klubban finn szauna és gőzfürdő is van, amelyekhez két termálmedence és fedett úszómedence is tartozik. A kétemeletes központban kívánságra személyi edzéstervet is készítenek, vannak különféle masszázsok és gyógykezelések is.

Az árak egy négycsillagos szállodához igazodnak, de több lehetőség közül is választhatunk. Kár, hogy a szálloda honlapján közvetlenül nem találhatunk árakat, ehhez a Premier Fitness honlapjára kell kattintanunk és ott is csak egy űrlap kitöltése után küldik el nekünk az érvényes árlistát.

A város legszebb fürdője

A főváros talán legpatinásabb fürdője a nemrégiben felújított Gellért. A gyógyfürdő területén feltörő "csodahatású" forrásokról már a XV. századból is találunk feljegyzéseket. A későbbiekben a törökök is kedvelték, mivel nagyobb és forróbb vizű volt, mint a korabeli budai fürdők. A XVII. században Sárosfürdőnek nevezték a medencék fenekén leülepedett, a forrásvízzel feltörő finom forrásiszap miatt.

Fotó: Vanik Zoltán [origo]

A világszerte ismert és a külföldiek által igen kedvelt, szecessziós stílusban épült Gellért Gyógyfürdő és Szálló 1918-ban nyitotta meg kapuit, majd 1927-ben a hullám strandfürdővel és 1934-ben a pezsgőfürdővel bővült. A napjainkban végzett korszerűsítések során az uszodában levő ülőmedence, a kültéri ülőmedence és a gyermekmedence megújult: korszerű vízszűrő-forgató berendezélssel lettek ellátva.

Forrás: [origo]

A Gellértben minden megtalálható, amit egy városi fürdőnek nyújtania kell, így finn szauna, hideg merülőmedencékkel és gőzfürdő is a vendégek rendelkezésére áll. A Gellértbe az egész napos belépő 2 órán túli időtartamra 3100 forintba kerül, ha csak szekrényt szeretnénk, 3400 forintba, ha kabint. A fürdőbe a legolcsóbb éves bérlet 305 ezer forint, ha korábban még nem rendelkeztünk bérlettel, ha bérletesként váltjuk meg a 2009-es éves jegyet, a régi bemutatása mellett 240 ezer forintot kell kifizetni. A fürdő hétköznap 6-19 óráig, hétvégén 6-18 óráig tart nyitva.