Új repülőjáratok Obama beiktatására

Vágólapra másolva!
Már most nyilvánvaló, hogy a megválasztott amerikai elnök, Barack Obama beiktatása is komoly hatással lesz a globális válság egyik kárvallottjára, a légiközlekedésre. A beiktatási ceremónia idejére több százezer turistát várnak Washingtonba.
Vágólapra másolva!

Történelmi esemény lesz 2009. január 20-án az Egyesült Államok első színes bőrű elnökének beiktatási ceremóniája, olyannyira, hogy az országból és külföldről is hatalmas az érdeklődés az eskütételre - írja az ABC News.

Már most akkor az érdeklődés az ünnepég iránt, hogy a légicégek kénytelenek növelni washingtoni járataik számát és nagyobb gépeket állítanak menetrendbe. A legnagyobbak közül a Southwest Airlines bejelentette, hogy január 17. és 23. között 26 új járatot közlekedtet a főváros térségébe és a Delta is közölte, hogy nap 600 új helyet biztosít a január 20-án és a közeli napokban. A plusz helyeket nagyobb repülőgépek indításával próbálja elérni.

A JetBlue fapados cég egy teljesen új útvonalon, Chicagóból is indít járatokat, hiszen várhatóan Obama városából érkeznek majd a legtöbben az eseményre. A US Airways és az American Airlines egyelőre nem változtatott a menetrendjén és a járatok sűrűségén, de a dátum közeledtével és az érdeklődések ismeretében kész hasonló lépésre. A Jet Blue-nál egyébként a szokásos januári forgalom kétszeresére számítanak.

Az előzetes becslések szerint több százezren szeretnék személyesen is végignézni a történelmi eseményt, ami a légitársaságok mellett a washingtoni szálláshelyeknek is komoly fejtörést okoz majd. Obama megválasztása óta megnőtt az érdeklődés az új elnök életének korábbi helyszínei iránt is.