Mit tegyünk két meccs közt a foci eb-n?

Vágólapra másolva!
Az osztrákok és a svájciak is kitettek magukért, hogy programjaik legjavát kínálják a turistáknak ezen a nyáron is. Íme néhány a legjobb tippek közül, melyek segítenek feledhetetlen élménnyé tenni a 13. Labdarúgó Európa-bajnokság heteit, és amelyek miatt érdemes még a meccsek után is maradni.  
Vágólapra másolva!

Sárkánycsónakok 3. kupaversenye és fesztiválja

Június 27-től 29-ig a kínai hagyományokat követi egy 20 fős sárkánycsónak verseny bürmoos-i tavon. A versenyen az ősi mintára készült csónakok ütemes dobszó hangjaira, vadul szelik a vizet. A dobszó határozza meg az evezők ritmusát és fűti fel az evezősöknek drukkoló nézők hangulatát. Az ősi mondák mesebeli sárkányait jelképező jellegzetes sárkánycsónakok orrát sárkányfej, tatját sárkányfarok díszíti. A háromnapos rendezvényt keretbe foglaló szórakoztató program változatos kínálatot ad a rock, a dzsessz, a soul és a pop műfajaiból. Művészek, kézművesek bemutatói fokozzák a legkülönbözőbb korosztálybeli sárkánycsónak-rajongók mulatságát, és nem marad el a figyelmet érdemlő gasztronómiai kínálat sem.

Középkori mulatság Mauterndorf várában és piacterén

Június 7-én és 8-án az idén is polgári, paraszti és középnemesi gúnyát ölt az impozáns várral büszkélkedő Mauterndorf község lakossága, akik tulajdonképpen egy időutazásra indulnak a középkorba. A vidám színjáték a középkori öltözetbe bújt külföldi turisták csoportjait is megmozgatja, amelyet különösen a gyerekekkel érkező családoknak lenne nagy kár elmulasztaniuk. A gyerekeknek 14 éves korig ingyenes a belépés. A felnőttek belépőjegye 2 napra 7 euró, 1 napra 5 euró.

Salzburg tartomány alpesi nyárköszöntője nagy evés-ivással

Június 22-én vasárnap, Dorfgasteinben indul az alpesi nyár. Az idei megnyitón a "tej- és ízélmények" jegyében régi Gastein-völgyi receptek alapján készült ételek kóstolójára invitálnak. A pongaui húsos fánkkal kezdődő menü marhahúslevessel, marhagulyással és sajtkülönlegességekkel folytatódik.

Fotó: EPA

Idén is lesz fejőverseny, de megtanulhatjuk, hogyan köpülik a vajat a pásztorasszonyok. A rendezvényhez salzburgi muzsikusok és a régió népzenei csoportjai szolgáltatnak hangulatos zenei aláfestést.

Izzik és virágzik az Alpok

Június 20-22-én Uttendorfban, ahol három napon át ünneplik a nyári napfordulót, méltóképpen üdvözlik a nyár kezdetét is. Pénteken a pillangók ösvényén tett romantikus fáklyás túra után hagyományos kelta mulatság vár az egykori kelta falu maradványainál, a Steinerbichlnél. Szombaton háromezres hegycsúcsok, gleccserek és tavak változatos panorámáját kínáló megejtően szép gyalogtúrákra invitál a Fehér-tó lenyűgöző birodalma. Este a napforduló tiszteletére gyújtott tüzek lángolnak fel a hegyoldalakban, és régi hagyományokat követő nyári napfordulós mulatság veszi kezdetét a Rudolfshütte hegyi szállodánál.

A "repülő dirndlik" bemutatója

A szezon talán legviccesebb rendezvénye, amely rendszerint orbitális röhögésbe fullad. Június 28-án a Wolfgang-tó parti sétányán Salzkammergut-nál, újra megrendezik a nagysikerű "lányok és asszonyok alsószoknyás vízbeugrását".

Néhány évvel ezelőtti bemutatkozása óta immár hagyománnyá lett ez a rendezvény. Dirndlbe, azaz mutatós népviseleti öltözetbe bújtatott csinos és bátor leányok, asszonyok mutatják be ügyességüknek: egyesével vagy párosával vállalkoznak kreatív ugrásokra és landolnak a tó vizében, a közönség elsöprő lelkesedésétől kísérve.