Vágólapra másolva!
Új úticéllal bővül a Budapest Airport kínálata: keddtől az Aer Lingus heti három alkalommal közlekedtet járatokat Budapest és Belfast között, a légitársaságnak az első évben erre a járatra nem kell leszállási díjat fizetnie a reptér üzemeltetőjének - derül ki a BA [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.
Vágólapra másolva!

Az északír terület fővárosába még soha sem közlekedett menetrendszerinti járat Ferihegyről - derül ki a közleményből. Belfast bevonásával hétre emelkedett azoknak a városoknak a száma az Egyesült Királyságban, amelyek közvetlenül elérhetők a ferihegyi repülőtérről.

Az ír légitársaság kedden, csütörtökön és szombaton Airbus A320-as gépekkel üzemelteti új járatát.

Az Aer Lingus élvezi a kedvezményeket, amelyek a Budapest Airport új tarifarendszere szerint megilleti a Ferihegyről új célállomásokra járatot közlekedtető légitársaságokat. Az első évben az Aer Lingus egyáltalán nem fizet leszállási díjat, a második évben ötven, a harmadikban pedig huszonöt százalékos kedvezményre jogosult.

Eddig hét légitársaság (British Airways, Malév, Easyjet, Jet2.com, Ryanair, Wizz Air) kínált járatokat az Egyesült Királyságba és 2007-ben a Budapest Airport több mint 915 ezer Nagy-Britanniába induló, vagy onnan érkező utast szolgált ki.

Dimitrios Gatsonis, a Budapest Airport vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta: az új járat nagyot lendít majd az északír-magyar turisztikai és üzleti kapcsolatokon.