Malév: újraindulnak a tengerentúli járatok

Vágólapra másolva!
Újra közlekedteti torontói járatát a nyári menetrendben, május 26-tól a Malév - közölte a légitársaság a távirati irodával. A nemzeti légitársaság New York-i járatát is újraindítja a nyári menetrendben.
Vágólapra másolva!

A kanadai városba hetente ötször közlekedik majd a közvetlen járat. A másik észak-atlanti célállomására, New York-ba május 2-tól indítja el újra járatait a légitársaság. A közlemény szerint a Malév alacsony forgalmú téli szezonban szünetelő torontói és New York-i vonalán a nyári időszakban átlagosan 90 százalékos a járatok kihasználtsága.

Mindkét járat esetében a jó menetrend segíti az átszálló utasokat, különösen a New York-i járatnál, mivel az American Airlines legalább tizenöt belföldi járatára májusig felkerül a Malév kódja, így a magyar nemzeti légitársaság utasai egy átszállással utazhatnak egyebek között Los Angelesbe, San Franciscóba, Miamiba, Washingtonba, Clevelandbe, Chicagóba vagy Dallasba.

A Malév New York-ba eleinte heti 5-szöri, majd május 12-től napi rendszerességgel közlekedik. A légitársaság még tavaly októberben döntött úgy, hogy költséghatékonysági okokból bérbe adja B767-200ER típusú repülőgépét, így a téli időszakban szünetelteti a New York-i és torontói járatait.