Kétméteres darab tört le egy indonéz gépből

Vágólapra másolva!
Felszállás után egy kétméteres darab tört le egy indonéziai utasszállító repülőgép szárnyából, de a gépnek sikerült biztonságban földet érni - közölték az indonéz hatóságok csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az incidens szerdán este történt egy belföldi járaton, a jakartai Sukarno-Hatta repülőtéren. A Batavia indonéz légitársaság egy Boeing 737-es típusú repülőgépéről 15 perccel a felszállás után szakadt le egy szárnydarab, amely egy lakóházra zuhant, ám személyi sérülésekről eddig nem érkezett hír. A gépnek sikerült visszatérni a repülőtérre, ahol gond nélkül landolt.

A fapados légitársaság szóvivője elmondta, hogy alapos vizsgálatot indítanak az ügyben. Közlése szerint a szóban forgó gép egy-két hónappal ezelőtt esett át teljes körű szervizelésen.

Indonéziában idén már több mint 120 ember vesztette életét légi balesetekben. Az indonéz légitársaságok arról hírhedtek, hogy nem tartják be a karbantartási és biztonsági előírásokat, és nem rendelkeznek elegendő képzett szakemberrel. A délkelet-ázsiai ország valamennyi légitársasága szerepel az Európai Unió és az Egyesült Államok feketelistáján.