Sétaút Egerszalókon

Vágólapra másolva!
Több, mint 600 millió forintos beruházással készül Egerszalókon a sódomb és a térség természeti kincseit bemutató sétaút, amelyet egy hónap múlva látogathatnak a turisták, hangzott el szerdán az egerszalóki gyógy- és wellnessfürdőben tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

"Az Eger mellett lévő községben öt éven belül több mint százezer vendégre számítanak" - jelentette ki Tőgyi Gábor polgármester.

A sétaút révén a vendégek ezentúl nemcsak a nyáron elkészült gyógy és wellnessfürdőt és a hatásos hévizet kereshetik fel, hanem azt a fürdő szomszédságában készülő turisztikai atrakciót is, amely egy hónap múlva készül el.

A település a Regionális Operatív Program pályázatán több mint 600 millió forintot nyert az Egerszalók természeti kincseit bemutató tanösvény kialakítására.

A pályázati feltételek igen előnyösek voltak, hiszen az önkormányzatnak csupán 2,5 százalék önerőt kellett biztosítani. Ám ez a 15 millió forint is igencsak megterhelte a község kasszáját, mondta a település vezetője.

Farkas Imre projektvezető a tanösvény elemeit bemutatva közölte, hogy egyrészt a már meglévő és Európában egyetlen természetes sódomb bemutatása a cél. A beruházásnak köszönhetően a természeti ritkaság megtekinthető területe az elkövetkezendő években a jelenlegi 1200 négyzetméternek a háromszorosára növekszik majd.

Forrás: MTI

Megvalósul továbbá egy csaknem 3 kilométer hosszú sétaút a rejtélyes eredetű kaptárkövekhez. Ez legalább egy órányi kellemes aktív kikapcsolódást nyújt a látogatóknak. A területen három tó, futópályák, madárház, játszótér, piknikpark bővíti a szabadidő eltöltésének lehetőségét. Ezekhez kapcsolódik parkoló, információs központ, lesz toalett és közvilágítás is, sorolta a részleteket a projektvezető.