Sziget-jeggyel múzeumba

Vágólapra másolva!
Több múzeum is jelen lesz szerdától a Sziget fesztiválon, és kedvezményt ad azoknak, akiknek érvényes belépőjük, vagyis karszalagjuk van a rendezvényre, s szeretnék megnézni a kiállításokat.
Vágólapra másolva!

Kedvezményesen látogatható majd például a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, az Iparművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum és az Aquincumi Múzeum.

A Szépművészeti Múzeum tárlatait a sértetlen napi- vagy hetijeggyel rendelkező Sziget-résztvevők ötven százalékos kedvezménnyel tekinthetik meg egészen augusztus 31-ig - közölte az intézmény hétfőn a távirati irodával.

A fiatal látogatók számára a félárat biztosító kedvezmény mellett a diákkedvezmény is érvényes, így ők a teljes ár negyedéért nézhetik meg az "... és akkor megérkeztek az inkák" című kiállítást, az Utazás az olasz művészetben című bemutatót, valamint az állandó tárlatot.

A Szépművészeti Múzeum a Szigeten az Octopus Összművészeti Helyszínen, az intézmény eredeti épületét idéző sátorban az inka kiállításra ráhangoló programokkal várja a fesztivál résztvevőit. A szigetlakók többek között inka motívumokkal díszített pólót és inka ékszereket készíthetnek, művészettörténeti előadást hallhatnak és vetélkedőn vehetnek részt.

Karszalagjuk bemutatásával a látogatók 50 százalékos kedvezményt kapnak a belépőjegy árából a Magyar Nemzeti Múzeumban is, ahol a "Dzsingisz kán és öröksége", valamint "A tatárjárás" című kiállítás is látható.

Az Iparművészeti Múzeum tájékoztatása szerint kiállításaik a fesztivál ideje alatt heti karszalaggal ingyenesen, napi karszalaggal féláron látogathatók. A múzeum most először képviselteti magát a fesztiválon. A látogatók létrehozhatják saját alkotásaikat, így részesévé válhatnak az intézmény Sziget-kiállításának. Az érdeklődők lehetőséget kapnak arra is, hogy elkészítsék saját parókájukat, ékszereiket, kalapjaikat.

Az Aquincumi Múzeumot is kedvezményesen, 300 forintos diákjeggyel látogathatják a hetijeggyel rendelkező szigetlakók. A Szigeten, a múzeum kézműves foglalkozásain a résztvevők gyöngyöt fűzhetnek, nemezelhetnek, bőrtárgyakat, mozaikokat készíthetnek, s megismerkedhetnek a táblás szövéssel. A történelem iránt érdeklődők ismeretterjesztő előadásokat hallhatnak, római ruhát ölthetnek magukra, és részesei lehetnek az ókori életnek.

Kedvezményt ad a Ludwig Múzeum is: heti karszalaggal ingyen, napi karszalaggal féláron látogathatják kiállításait a Sziget ideje alatt. Az intézmény művészettörténeti teszttel várja a fiatalokat, akiknek a részvételével a kortárs művészet "vizes" témáitól rendeznek beszélgetést a fesztiválon. Számos alkotót is meghívtak, akiket műveikről kérdezhetnek az érdeklődők.

A Közlekedési Múzeum és Országos Műszaki Múzeum szerdától péntekig közös programot kínál a Szigeten. Az érdeklődők fotókat készíthetnek oldtimer autó installációja előtt, batikolhatnak, létrehozhatnak továbbá agyagjárműveket és drótfákat is.