Kultúradömping a Velencei-tónál

Vágólapra másolva!
Nyolc héten keresztül, nyolc településen kínál látványos programokat a Velencei-tavi Nyári Játékok rendezvénye, a programsorozatot Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára nyitotta meg csütörtökön Velencén.
Vágólapra másolva!

Ujhelyi István elismerően szólt a nyolc településnek a turizmus fellendítését szolgáló összefogásáról. "A másodszor megrendezett Velencei-tavi Nyári Játékok keretében minden hétvégén más tóparti településen várja számos esemény, gyermekprogram és sokféle látványosság a Velencei-tóhoz látogatókat" - mondta a rendezvény szervezője.

Görgicze Zoltán tájékoztatása szerint a programsorozat az idén nemzetközi eseménnyé bővült: nyolc ország kultúrájából, gasztronómiájából ad ízelítőt a rendezvény.

Minden településen más-más nemzet kultúrájának képviselői mutatkoznak be. A velencei rendezvénynek például Görögország a vendége, kihasználva a "virágváros" görög kapcsolatait. A vasárnap estig tartó program keretében görög művészek lépnek színpadra, a vállalkozók pedig görög üzletemberekkel találkozhatnak.

A következő hetekben Gárdonyban, Nadapon, Kápolnásnyéken, Pákozdon, Pázmándon, Zichyújfaluban és Sukorón rendezik meg a Velencei-tavi Nyári Játékok programjait.

"A következő években nemzetközi fórummá szeretnék alakítani a programsorozatot, teret és helyet adva minden olyan kezdeményezésnek, amit a helyiek és a vendégeik fontosnak tartanak" - mondta Görgicze Zoltán.