Buddhával kampányol India

Vágólapra másolva!
India intenzív turisztikai kampányba kezdett annak érdekében, hogy minél több turista ismerje meg az ország gazdag buddhista örökségét. Az apropót az adja, hogy novemberben lesz Buddha születésének 2550-dik évfordulója.
Vágólapra másolva!

A "Jöjjön Indiába, sétáljon Buddhával" szlogenű kampánnyal azokat a potenciális turistákat kívánják megszólítani a buddhizmus iránt érdeklődőket. Buddha útjának követése igazi spirituális turisztikai élményt ad majd a vendégeknek - vélik az indiai szakemberek.

Buddha dél-nyugat Nepálban született, de élete nagy részét a mai India területén élte és jó néhány, a tevékenységéhez köthető helyszín jelenleg Észak- és Kelet-Indiában található.

Az olyan nagy létszámú buddhista közösséggel rendelkező országokkal szemben - mint például Thaiföld - India a történelmi örökség ellenére nem elsőszámú célpontja a buddhizmus iránt érdeklődő turistáknak. Ezt nem elsősorban az információk és a tréségről rendelkezésre álló elégtelen tudás okozza a szakemberek szerint, hanem a megfelelő légikapcsolat hiányának, a rossz minőségű utaknak, illetve a kevés és elégtelen szolgáltatást nyújtó szálloda.

Ezt a kialakult imidzset szeretné javítani az indiai kormány egy nagyszabású, 1 milliárd dolláros tervvel, amelynek keretében 22 buddhista látványosság környékén újítanák fel az utakat és szállodákat, mindenek előtt Bodh Gaya szent városában, Rajgirben és Nalandában.

Közülük is a legfontosabb helyszín Bodh Gaya, ahol az egyik legszentebb síremléke található. A buddhisták hite szerint Buddha itt világosodott meg, itt jutott a nirvánába 2500 évvel ezelőtt. A templom 2002 óta az UNESCO világörökség része.