Vágólapra másolva!
Külföldi utazásaink során gyakran találkozhatunk nem várt helyzetekkel, amelyek bizony megkeserítik az utazás okozta örömöket és könnyen rémálommá változhat a nyaralás. A legjobb ilyenkor, ha megőrizzük nyugalmunkat és higgadtan cselekszünk, így könnyen úrrá lehetünk a kényes szituációkón. Az alábbiakban néhány gyakori esetet gyűjtöttünk össze és segítünk a megoldásban is.
Vágólapra másolva!

Utazás előtt, főként, ha távolabbi tájakra, veszélyesebb vidékekre utazunk és hosszabb ideig leszünk távol szinte a legfontosabb dolgunk, hogy megfelelő utasbiztosítást kössünk magunknak. Korábbi cikkeinkben említettük, hogy az utazási biztosítások ára aszerint változik, hogy milyen távolságra és mennyi ideig utazunk el. A legtöbb biztosító három különféle,más-más árkategóriájú biztosítási terméket szerepeltet kínálatában, így annak alapján is választhatunk, hogy az egyes kategóriák milyen esetekre nyújtanak védelmet.

Ma már különféle bankkártyákhoz is kínálnak utasbiztosítást a bankok, de indulás előtt mindenféleképpen tájékozódjunk arról, hogy a bankkártyánkhoz járó biztosítás pontosan milyen szolgáltatásokat is tartalmaz, nehogy meglepetés érjen minket!

Indulás előtt hasznos és praktikus lehet, ha felírjuk magunknak a célországban lévő magyar nagykövetség vagy konzulátus címét, telefonszámát és e-mail címét, azért, hogyha bármilyen gondunk adódna, tudjuk értesíteni a követséget. Szintén hasznos lehet - főleg a távolabbi országokba készülőknek - ha fénymásolatot készítenek minden egyes dokumentumukról, az útlevélről, bankkártyákról, biztosítási kötvényről, sőt még a repülőjegyről is. A fénymásolatokat, akár több példányban is egymástól elkülönítve helyezzük el csomagjainkban, így, ha esetleg elveszítjük közülük bármelyiket, a hatósági ügyintézéskor nagy segítséget jelenthetnek.

Végezetül nem árt, ha az itthon maradó hozzátartozókat, barátokat is tájékoztatjuk útitervünkről, akár egészen részletesen is, az útközben érintendő városokat, falvakat is megnevezve, illetve a tervezett időpontokat is megjelölve, annak érdekében, hogy ha valami esetleg történik velünk, tudják merre keressenek minket.