Jordánia visszacsábítaná a turistákat

Vágólapra másolva!
A turisztikai szolgáltatások fejlesztése és a minél nagyobb külföldi vendégszám elérése abszolút elsőbbséget élvez a közel-keleti országokban és létszükséglet is a fenntartható fejlődés elérése szempontjából - mondta Jordánia turisztikai minisztere vasárnap.
Vágólapra másolva!

A Közel-Keleti Utazási és Turisztikai Találkozón elmondott beszédében Munir Nasser kifejtette, hogy a régió turizmusa talán túljutott az utóbbi évek gyengébb időszakán és ismét megkezdődhet a nemzetközi tőke áramlása a szálloda és wellness-központok, illetve a repülőtéri beruházásokba.

A konferencia résztvevői kifejezték reményüket, hogy növekszik az együttműködés a magán és az állami szektor között a turizmusban és a regionális fejlesztésekben egyaránt. A miniszter szerint maga az a tény, hogy Jordánia rendezhette a találkozót, bizonyítja. A szakemberek és a közvélemény is meggyőződött arról, hogy az ország továbbra is biztonságos a külföldi utasok számára és a közelmúltbeli bonyodalmak ellenére viszonylag stabilnak tekinthető, utalva a tavaly novemberi, 63 ember életét kioltó ammani terrormerényletekre.

A nehézségek ellenére a tavalyi volt az első év, hogy a turizmusból több mint 1,4 milliárd dolláros bevétele származott az országnak. Az Abdullah király által két éve bejelentett terv szerint pedig 2010-re a 2,4 milliárd dolláros bevételt szeretnék elérni, amelyhez mintegy 51 ezer új munkahely kialakítását tervezik. Az egyik nagyszabású turisztikai fejlesztés keretében egy 600 millió dollár értékű tengerparti szálloda-beruházás valósul meg az Vörös-tenger partján lévő Aqaba üdülőhelyen.