A briteknek egyre jobban tetszik Budapest

Vágólapra másolva!
Egyre több brit érdeklődik Magyarország iránt, ma már Németország után Nagy-Britannia vált a második legfontosabb turistaküldő országgá - áll a Magyar Turizmus Rt. közleményében.
Vágólapra másolva!

Tavaly 44 százalékkal több turista érkezett Magyarországra, mint 2004-ben és ez a tendencia erősödni fog. Mindebben szerepet játszik a kitartó és intenzív vásári részvétel, nemcsak Londonban hanem a szigetország több nagyvárosában, például Manchesterben.

A szakemberek szerint most már nemcsak a budapesti városlátogató programok népszerűek, hanem a vidéki célpontok, és a gyógy- és wellness szolgáltatások is.

Az élénkülő forgalomban jelentős szerepe van a fapados légijáratok beindulásának is. A Ryanair diszkont légitársaság tavasszal indítja be a London-Sármellék közvetlen járatot, fellendítve ezzel a Balatonon és a környékén a brit turistaforgalmat.

A látogatók számának növekedése várható Skóciából és Írországból is. Glasgow-ban ezen a hétvégén volt szakmai rendezvény, január 26. és 29. között pedig Dublinban lesz, ahol öt társkiállító céggel mutatkozik be a magyar stand.