Tovább terjed és szedi áldozatait a dengue-láz Srí Lankában

Aedes mosquito arthropod insect diptera culicid bite Aedes sp scientific imagery pathology zoonosis arbovirosis chikungunya dengue movement transmission RNA virus flaviviridae flavivirus zika Animals Arthropoda Arthropods Insects Dipteron Culicidae Culici
Aedes mosquito Bite by an Aedes mosquito. This species can transmit diseases such as chikungunya, dengue, and Zika. Credit: NIAID (Photo by IMAGE POINT FR / NIH / NIAID / IMAGE POINT FR / BSIP via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghaladta a 70 ezret a dengue-megbetegedések száma Srí Lankában, idén már 43 ember halt bele a fertőzésbe - írta a Mirror.
Vágólapra másolva!

Az újabb négy halálos áldozattal 73-ra emelkedett a betegségben meghalt emberek száma, miközben idén több mint 70 ezren fertőzödtek meg - írta a lap az ország járványügyi hatóságára hivatkozva.

November 8-ig 70 178 esetet jelentettek be, a legtöbb esetet Colombo körzetéből, 14 884-et. Az egészségügyi tisztviselők szerint

a dengue-megbetegedések száma az uralkodó esős időjárás miatt várhatóan növekedni fog.

Az embereket arra kérik, hogy tartsák tisztán a környezetüket és semmisítsék meg a szúnyogok tenyészhelyeit, hogy a dengue fertőzést távol tartsák.

Nemrégiben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető tudósa arra figyelmeztetett, hogy már fertőzés már ebben az évtizedben tovább terjedhet az Egyesült Államok és Európa déli részei felé, és Afrika további területein is megjelenhet. Ezt az magyarázza, hogy a magasabb hőmérséklet kedvező körülményeket teremt a betegséget terjesztő szúnyogok számára.