Agyonnyomott fekete özveggyel lőtte be magát egy nő, ami utána jött, az kész rémálom

fekete özvegy
Vágólapra másolva!
Anafilaxiával, légzési nehézséggel, izomgörcsökkel került egy nő az intenzív osztályra, miután egy összepréselt fekete özvegyet fecskendezett magába.
Vágólapra másolva!

A még 1996-ban történt esetet bemutató tanulmányt mostanában jelentették meg az Annals of Emergency Medicine című szaklapban. Eszerint a korábban heroinfüggő 37 éves nő az agyonnyomott mérges pók tetemét desztillált vízzel összekeverte, majd injekcióval a bizarr mixtúrát a testébe fecskendezte. Elmondása szerint abban bízott, hogy „elszáll" a szertől, ehelyett életveszélyes tünetekkel a kórház sürgősségi osztályán kötött ki.

Erős görcsei voltak, elviselhetetlen fejfájást, szorongást érzett, vérnyomása 188/108 Hgmm-re, pulzusszáma 180/percre ugrott.

Rendkívüli fájdalmait morfiummal enyhítették, de hamarosan légzési nehézségei támadtak, és ezt követően felvették az intenzív osztályra, ahol több napon át támogatni kellett a légzését.

Illusztráció Forrás: hemis.fr/BLANCHOT Philippe / hemis.fr/Blanchot Philippe

A légzési nehézségeket a pók mérge idézte elő, ami összehúzódásra késztette a hörgők simaizom-rostjait.

A fekete özvegy mérge az egyik legveszélyesebb a világon, ettől függetlenül nem csupán a toxin, de a pók testének egyes fehérjéi is hozzájárulhattak a súlyos allergiás reakció megjelenéséhez.

A tanulmány szerint a körülmények ellenére a nő maradandó szövődmények nélkül felépült.