Kisfiút mart meg egy kobra, de ami utána jött, arra senki sem volt felkészülve

kígyó, kobra
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Nyolcéves kisfiúra támadt egy mérges kobra Indiában. Az állat belemart a gyerekbe, de szerencsére nem juttatott méreganyagot a fiú szervezetébe. A gyermek nem hagyta magát és visszavágott: nyakon harapta a kobrát, amitől az elpusztult.
Vágólapra másolva!

A The New Indian Express beszámolója szerint a közép-indiai Pandarpadh faluban élő Deepak éppen az udvaron játszott, amikor az azonosítatlan fajba tartozó kígyó rátámadt. A kobra a fiú kezére tekeredett, majd kétszer is belemart. A fiú védekezésképpen visszaharapott, amitől a kígyó elpusztult.

Deepakot családja a közeli kórházba vitte, ahol ellenméreggel kezelték, de az orvosok szerint a kobra nem juttatott mérget a fiú szervezetébe. Az ilyen jellegű méregmentes kígyómarást „száraz marásnak" hívják a szakemberek.

Illusztráció Forrás: Biosphoto via AFP/Matthijs Kuijpers / Biosphoto/Matthijs Kuijpers

A Toxins című folyóiratban 2020-ban megjelent tanulmány szerint évente mintegy 5,4 millió kígyómarás történik világszerte, 2,7 millió esetben pedig az állatok mérget fecskendeznek a szervezetbe, amibe 138 000-en bele is halnak. A kígyók száraz marást csak védekezés során alkalmaznak.