A leghosszabb ideig az űrben szolgálatot teljesítő nő

Christina Koch amerikai űrhajós űrséta közben
Világűr, 2020. február 5. A Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA) által 2020. február 5-én közreadott képen Christina Koch amerikai űrhajós látható űrséta közben január 15-én. Koch a tervek szerint február 6-án tér vissza a Földre, miután 328 napot töltött a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson. Jelenleg ő tartja a leghosszabb ideig az űrben szolgálatot teljesítő nők rekordját, így missziója során a tudósok olyan adatokhoz juthattak, amelyeket fel tudnak majd használni a jövőbeni Hold-, illetve Mars-missziók tervezéséhez. MTI/EPA/NASA
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA) által 2020. február 5-én közreadott képen Christina Koch amerikai űrhajós látható űrséta közben január 15-én.
Vágólapra másolva!

Koch a tervek szerint február 6-án tér vissza a Földre, miután 328 napot töltött a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson. Jelenleg ő tartja a leghosszabb ideig az űrben szolgálatot teljesítő nők rekordját, így missziója során a tudósok olyan adatokhoz juthattak, amelyeket fel tudnak majd használni a jövőbeni Hold-, illetve Mars-missziók tervezéséhez.

Christina Koch amerikai űrhajós űrséta közben Forrás: MTI/EPA/NASA/-