Kidugta fejét anyja erszényéből az idei első kis kenguru

kenguru, Pécsi Állatkert
A napokban az idei első kis Bennett-kenguru is kidugta a fejét anyja erszényéből
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetnek köszönhetően sajnálatos módon állatkertek immár két hete átmenetileg bezárták a kapuikat. Nem állt meg azonban az élet: a lelkiismeretes szakemberek napról-napra azon dolgoznak, hogy az itt élő több száz állat megfelelő ellátást kapjon és ezekben a nehéz időkben se szenvedjenek hiányt semmiből.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Állatkert lakóinál az átmeneti zárva tartás ellenére is zajlik az élet, és az intézmény a látogatási tilalmat ellensúlyozva saját oldalán néhány képpel foglalta össze, hogy mi történt az elmúlt hetekben náluk.

A szakemberek a többi állatkerthez hasonlóan bíznak benne, hogy nemsokára újból megnyithatják kapuikat, és így a látogatók is találkozhatnak majd az újdonságokkal.

Matyi, a Mátyás-napon született szavannacerkóf-fiú Forrás: Pécsi Állatkert és Terrárium és Akvárium

– tájékoztatott a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium. – A Bennett-kenguruknál pedig már kidugta a fejét az anyja erszényéből az idei első kis kenguru.

Ez a faj szépen szaporodik az intézményben, évről-évre egyre több kis kenguru születik a Pécsi Állatkertben.

A mostani kicsi mellett továbbira vagy továbbiakra is számítanak a szakemberek, hiszen másik két nőstény erszénye is "sokat sejtetően dudorodik".

A napokban az idei első kis Bennett-kenguru is kidugta a fejét anyja erszényéből Forrás: Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium

A közelmúltban az állatkertbe érkezett pettyes folyami ráják és az ezüst csontnyelvű hal mára teljesen belakták az új otthonukat, otthonosan érzik magukat akváriumban. Nemrég egy óriás algaevő harcsa, más néven plekó is csatlakozott hozzájuk a bemutatóban.

Mellettük új, fiatal füles medúzák is érkeztek pont akkor, mielőtt átmenetileg bezárták volna kapukat az új koronavírus-járvány miatt.

A húsz fiatal példányból álló csapat remekül érzi magát, szépen növekednek, átmérőjük napjainkra többszöröse érkezéskori nagyságuknak. A korábban itt élő, idősebb példányok a kulisszák mögött kialakított férőhelyre költöztek.

Talán mire az intézmény újból kinyitja a kapuit, a látogatók már szép nagy, kifejlett medúzákként láthatják őket.