Készül a marhahúspogácsa növényi alternatívája

Shake Shack Raises Prices For Upcoming IPO GettyImageRank3 FOOD Business FINANCE HORIZONTAL USA RESTAURANT Illinois Chicago - Illinois French Fries Cheeseburger Prepared Potato Photography FAST FOOD HAMBURGER 2015 Shake Shack SANDWICH ILLUSTRATION ECONOMY
Ez még hagyományos hamburger
Vágólapra másolva!
A marhahúspogácsa növényi alternatíváját készítik az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO) tudósai együtt egy gyorsétteremlánccal.
Vágólapra másolva!

Az ügynökség a Hungry Jackkel, a Burger King ausztrál partnerével hozta létre a v2food nevű céget. A hüvelyesekből készített szendvicsbetéttel a marhahús textúráját és ízét akarják utánozni, de rostokban és tápanyagokban gazdagabb, környezetbarátabb változatban.

Ausztráliában a húsmentes hamburgerek eladása 289 százalékkal nőtt 2010 és 2019 között a George Institute for Global Health közegészségügyi kutatóintézet kutatás felmérése szerint. A CSIRO előrejelzései szerint a növényi alapú fehérjetáplálékok több mint hatmilliárd ausztrál dollár értékű iparággá nőnek 2030-ra.

A Hungry Jack tulajdonosa, Jack Cowin azonban úgy véli, az iparágat nem kell a marhahúságazat ellenségének tekinteni.

- mondta az ABC televízió keddi adásában.

Forrás: AFP/Scott Olson

A v2food igazgatója, Nick Hazell elmondta, hogy szükség volt a közös cégre a világ húsfogyasztásának növekedése miatt.

- magyarázta. A "hamis húsról" úgy tartják, egészségesebb, mint a valódi, Christina Pollard, a szingapúri Curtin Egyetem táplálkozás- és közegészségügy-szakértője azonban elmondta, hogy ezek a terméket gyakran semmivel sem egészségesebbek, mint az eredeti, mivel a hamishús-pogácsák hasonlóan tele vannak zsírokkal és sóval, valamint szintén a túlzottan feldolgozott ételek közé számítanak.

(MTI/Hszinhua)