Tigris marcangolt halálra öt embert 1 hónap alatt Indonéziában

tigris
A gondozó megszegte a biztonsági előírásokat, amikor belépett a tigris ketrecébe ( a kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
Egy hónapon belül öt embert ölt meg tigris az indonéziai Dél-Szumátra tartományban.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi áldozat egy 30 éves nő, akit Padang Bindu falu egyik közfürdőjénél marcangolt halálra a vadállat pénteken.

Az áldozat édesanyja a helyi sajtónak elmondta, hogy lánya reggel a fürdőbe ment, és azt tervezte, hogy utána duriánkertjét fogja gondozni, ám délután nem tért haza.

- mondta a nő.

A falusiak egy csoportja azonnal a fiatal nő keresésére indult, és megtalálták megcsonkított holttestét a fürdő közelében.

Egyelőre nem tudni, hogy ugyanaz a tigris támadt-e az emberekre Forrás: AFP/Peter Parks

Genman Suhefti Hasibuan, a dél-szumátrai természetvédelmi ügynökség vezetője azt mondta, munkatársai megerősítették, hogy

a nő tigristámadás áldozata lett.

Martialis Puspito, a helyi vadvédelmi hatóság vezetője korábban azt mondta, hogy a szaporodó konfliktusok oka az ember, aki egyre többet foglal el a vadak élőhelyéből. Figyelmeztették a lakosokat, hogy maradjanak távol a vadontól.

– mondta.

A közfürdő közel fekszik ahhoz a vadvédelmi területhez, ahol a ritka szumátrai tigris él. Azt nem tudják a hatóságok, hogy egyazon vagy több tigris támadta meg az embereket.

A szumátrai tigris a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) súlyosan veszélyeztetett fajokat nyilvántartó vörös listáján szerepel. Az indonéz erdészeti minisztérium szerint mintegy 600 egyede él vadon.