Kihalás fenyegeti a nagymacskát, mégis lemészárolták

tigris
Vágólapra másolva!
Kegyetlenül lemészároltak falusiak Indonéziában egy szumátrai tigrist, hiába győzködték őket állatvédők, hogy egy kihalás fenyegette fajról van szó.
Vágólapra másolva!

A vasárnap megölt tigris állítólag már több mint egy hónapja bóklászott az észak-szumátrai Mandailing Natal falu környékén, és megsebesített egy embert (más jelentéseket szerint kettőt), akik a nyomukban jártak. A helyi lakosok vadászokat hívtak a ragadozó elejtésére.

Az állattal kegyetlen módon végeztek:

felakasztották egy fészer mennyezetére, kibelezték és eltávolították olyan testrészeit, amelyek jól eladhatók a feketepiacon, így a fogait, a karmait, a farkát, az arcbőrét.

Az NRCA természetvédő szervezet aktivistái csapdával szerették volna foglyul ejteni és biztonságos távolra vinni a tigrist, és megpróbálták lebeszélni a falusiakat a megöléséről, de érveik süket fülekre találtak. Egy aktivistát feltartóztattak, amikor az megkísérelte megakadályozni a mészárlást. Hotmauli Sianturi, az NRCA aktivistája azt mondta, be fogják bizonyítani, hogy az állat testrészeit jó pénzért eladták a gyilkosai. A rendőrség vizsgálatot indított.

Egy szumátrai tigris Forrás: Wikimedia Commons

Becslések szerint már csak mintegy 400 szumátrai tigris élhet a vadonban, így a fajt kihalás fenyegeti.
A délkelet-ázsiai szigetvilágban egyre gyakoribbak a konfliktusok emberek és vadállatok között, főleg azért, mert az erdőirtások miatt szűkül az utóbbiak élettere. Borneo szigetén idén több embert is letartóztattak védett orangutánok megölése miatt. Az egyik főemlőst lefejezték, a másikkal 130 lövéssel végeztek.