Útra keltek a miskolci állatkert párduckölykei

Vágólapra másolva!
Útnak indították a miskolci állatkert három fiatal párducát. Az állatoktól azért kellett megválni, mert kifejlett korukban a párducokat nem lehet együtt tartani, és a kert nem akar öt párducot megtartani.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI

A két nőstény párduckölyök a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark párduckölykei közül a fekete hím példány Japánban, a két foltos nővér pedig Németországban kap új otthont. A szervezés és a szállítás csaknem fél évig tartott, és egy prágai szállítócég közreműködésével valósulhatott meg. A párducok helyére a park karakált vagy tevekancát szeretne vásárolni - mondta el Pilcz Olivér, a park vezetője.

Forrás: MTI

A gondozók kiviszik ketrecéből az egyik elkábított nőstény párduckölyköt

Pilcz Olivér arról is beszámolt, hogy a párducoktól elsősorban a tartási körülmények miatt kellett megválniuk, ezeket az állatokat ugyanis nem szokták csapatban tartani. Miskolcon maradt a két szülő, amelyek nagyon jól érzik magukat az állatkertben, eddig minden évben hoztak szaporulatot.

Forrás: MTI

Az elkábított hím feketepárduc-kölyköt felkészítik a szállításhoz

A leopárd vagy párduc (Panthera pardus) egykor Afrika csaknem egészét lakta, valamint a Dél-Törökországtól Kelet-Kínáig húzódó területen, a Maláj-tenger szigetein és Srí Lankán is megtalálható volt. Nagyon változatos foltozata általában rozettákból áll, de gyakori a fekete párduc is. A fekete párduc (Panthera pardus var. melanotica) nem különálló faj, csupán a párduc színváltozata, amelyen a fekete szőrben is látszanak a sötétebb foltok. Akár egyetlen vemhességből is születhetnek fekete és foltos kölykök.

Forrás: MTI