Bemutatták az első fényképet egy állítólagos klónbébiről

Vágólapra másolva!
A Clonaid nevű cég nyilvánosságra hozott egy olyan fényképet, amelyen állításuk szerint az általuk eddig létrehozott öt klónbébi közül a harmadikként megszületett látható.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Íme a Cloniad "bizonyítéka": egy inkubátorban fekvő csecsemő fotója egy laptop képernyőjén, amelyet a cég elnöke mutat be

Nincs az az ember, aki az inkubátorban fekvő csecsemőről ránézésre meg tudná állapítani, hogy valóban klónozott emberi egyedről van-e szó. A bizonyíték kizárólag a DNS-minta lehetne, amelyet össze kellene vetni a klónozott egyed DNS-ével. A botrányos hírű Clonaid azonban a jelek szerint tovább folytatja világraszóló szélhámosságát: a DNS-t most is "elfelejtették" bemutatni.

A tudóstársadalom és a közvélemény egyaránt szkeptikus a Clonaid "eredményeivel" kapcsolatban. A cég azonban kitartóan hangoztatja, hogy a képen látható csecsemő Japánban született, s elhunyt testvérének "feltámasztása" céljából "rendelték meg" szülei.

A Cloanid elnöke, Brigitte Boisselier március 24-én Brazíliában tette közzé a képet, s azt ígérte, hogy néhány napon belül végleg bebizonyítják, hogy a gyermek valóban klón. Ennek érdekében a gyermek apja Brazíliába utazik, a szükséges DNS-mintákkal - közölte Boisselier.