Vágólapra másolva!
A Clonaid cég vezetője szerdán sajtótájékoztatón jelentette be: hamarosan bizonyítékokat mutat be, hogy valóban sikeresen klónoztak embereket. A bizonyítékokkal állítólag a klónozott gyermekek "szülei" számára a jövő hétre tervezett találkozón fognak előállni Brazíliában.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Brigitte Boisselier a sajtótájékoztatón

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Clonaid cég először az elmúlt év végén jelentette be, hogy december 26-án amerikai szülőktől megszületett az első klónozott csecsemő, Eva.

A francia születésű biokémikus Brigitte Boisselier, a cég elnöke azóta még további három klón-gyermek megszületését jelentette be. A jövő hétfőn Sao Paulóban kezdődő találkozón a szülők mellett olyan párok is részt vesznek majd, akik szeretnének klónozott gyermeket.

"A szülők, akik klónoztatni szeretnék magukat, illetve azok, akik már saját klónjaikat nevelik, mind ott lesznek, és ez kitűnő alkalom lesz arra, hogy megalapítsuk az Emberi Klónok Jogaiért nevű szervezetet" - számolt be Boisselier asszony a találkozóról Izraelben.

"Reményeink szerint bizonyítékként bemutatjuk a klónozott japán kisfiút is, aki vasárnap lesz épp két hónapos." (A csecsemőt állítólag kétévesen elhalt fivérének lefagyasztott sejtjéből klónozták.)

"Eva, aki Izraelben él, már három hónapos és makkegészséges. A boldog amerikai szülők valószínűleg eljönnek a találkozóra, bár ezt még biztosan nem jelenthetem ki."

A másik klónbébi állítólag szaúdi, és holland szülők gyermeke a harmadik.

A Las Vegas-i központtal működő cég még egyszer sem nevezte meg a szülőket, és nem jelölte meg a születés helyét sem. Genetikai bizonyítékot sem szolgáltatott annak alátámasztására, hogy a szóban forgó gyermekeket klónozták.

A tudósok többsége szkeptikus; véleményük szerint az egész klón-sztori nem más, mint átverés, amit azért találtak ki, hogy egy kis reklámot csináljanak az eddig szinte teljesen ismeretlen őrült szektának.

Mint ismeretes, a céget a raeliánus szekta alapította, amely azt hirdeti, hogy az embert klónozással földönkívüliek "teremtették".

A raeliánus szekta szerint a klónozás lehetővé teszi az örök emberi életet. A magát "a világ legnagyobb ufológus mozgalmának" nevező gyülekezet tagjai hisznek a földönkívüliekben, az úgynevezett elohimokban. Elohimmal eddig csak a gurunak sikerült találkoznia, állítólag 1973-ban, az auvergne-i vulkanikus hegyek között.

A szekta alapítója, Vorilhon-Rael elmondása szerint ott szállt ki egy repülő csészealjból egy kis zöld emberke, aki elmondta neki, hogy a Biblia tévedett, nem Isten, hanem az elohim (héberül: istenek) teremtették a világot, tudományosan, a robotika és a DNS-sel kapcsolatos felfedezések felhasználásával.