Elképesztő átalakulás: majdnem 30 kilót fogyott a magyar énekes

Kalapács József
Vágólapra másolva!
Pár éve életmódot váltott, mára összesen 28 kilótól szabadult meg a Pokolgép korábbi énekese, Kalapács József.
Vágólapra másolva!

Életmódot váltott, nagyjából öt éve sokkal jobban figyel az egészségére a Pokolgép korábbi frontembere, Kalapács József – aki ennek köszönhetően rengeteget fogyott, már összesen 28 kilótól szabadult meg. 

A 61 éves énekes a TV2 stúdiójában, a Mokkában is beszélt látványos átalakulásáról: "Sokkal komfortosabb így színpadon állni, az életemet áthatotta, hogy időnként rettenetesen túlütöttem magam, és nagyon hamar elfáradtam, most viszont 

olyan intenzitás van, ami szerintem huszonéves koromban sem volt.

Ezen a héten négy színházi előadásom és három koncertem van, plusz a hozzá tartozó próbák" – magyarázta lelkesen.

"Folyamatos ráébredés arra, hogy milyen jó lenne még sokkal tovább élvezni, ami itt van ezen az oldalon. Ez az újra megszületnék érzés általában áthatja az életemet. Ugyanúgy csinálnék mindent, de ezt az egyet biztos, hogy teljesen másképp. 

A rock and rollhoz ilyen sztereotípiaként és sajnos elég komoly igazságként odatapad a szex, drog, pia

– mondjuk az eleje, az oké, az életfogytig – ezekkel a dolgokkal csínján kellett volna bánni" – mesélte a korábbi életmódjáról. 

A TV2 riportját itt tudja megnézni:

Kalapács József korábban arról is beszélt, hogy valószínűleg már nem is élne, ha nem teszi le a cigarettát és az alkoholt. "Szinte csak hétvégente ittam, de akkor annyit, hogy másnap arra sem emlékeztem, hogy egyáltalán buli volt, és utólag visszagondolva ez borzasztó, hisz az ember azért bulizik, hogy jól érezze magát, ha nem is emlékszik rá, akkor ott már nagy a baj" – mondta pár éve.

Mi lett a Pokolgéppel?

Kalapács József 1982 és 1990 között volt a Pokolgép énekese, majd egyik zenésztársával, Nagyfi Lászlóval kiváltak az együttesből, és megalapították az Oment, hogy még keményebb zenét játsszanak. Kalapács aztán az Edda egykori tagjaival alapította a Hard zenekart (amely 2013-tól Kardként működött), de Kalapács, illetve Kalapács és az Akusztika néven is vitt, visz projekteket.

A Pokolgépben jelenleg Bánhegyesi Richárd énekel: Kalapács Józsefet 1990-ben Rudán Joe, majd 2010-ben Tóth Attila váltotta – idén év elején azonban utóbbi is kilépett a zenekarból, részben szintén egészségügyi okokból, az egészségét féltve. Tóth Attila döntéséről itt olvashat hosszabban