Kést vitt magával a forgatásra, mert attól félt, megöli a stáb

Ideglelés (The Blair Witch Project)
Vágólapra másolva!
Különös dolgok derültek ki az egyik leghíresebb horrorfilmről.
Vágólapra másolva!

Az Ideglelés (The Blair Witch Project) egy 1999-es amerikai horrorfilm, amelyet Daniel Myrick és Eduardo Sánchez rendezett. Hamar kultfilm lett belőle: a történet három diák felvételei alapján körvonalazódik, akik elvesztek a burkittsville-i erdőben, mert le akarták filmezni a blairi boszorkányt vagy annak nyomait. A film szerény 200 ezer dollárból készült, 250 milliót termelt a mozikban, óriási kasszasiker volt.

Drámai jelenet az Ideglelés (The Blair Witch Project) c. filmből IMDb

A Blair Witch sikere csúcsán Heather Donahue színésznő, aki ma Rei Hance, úgy emlegette magát, mint "Hollywood legszegényebb új híressége". Mivel a születési nevét használta, édesanyja részvétüket kifejező ismeretlenektől kapott levelet, táviratot, mert azt hitték, hogy valójában meghalt vagy eltűnt. A GQ-nak 2016-ban azt nyilatkozta, hogy a valódi nevének használata az 1999-es filmben "a mai napig a legnagyobb hiba volt az életében". Erről itt írtunk hosszabban.

Ideglelés - The Blair Witch Project
Ideglelés - The Blair Witch Project
Fotó: IMDb

A film egyik alkotója, Daniel Myrick most arról beszélt, hogy Heather Donahue-nak komoly aggályai voltak, a munka előtt attól tartott, hogy akár meg is ölhetik az erdőben.

Ideglelés - The Blair Witch Project
Ideglelés - The Blair Witch Project
Fotó: IMDb

"Hozott magával egy kést. És most nevetünk rajta, de nem hibáztatom érte. Úgy értem, ki a francok voltunk mi? Még csak nem is voltunk igazi produkciós cég. Csak egy rakás tökfilkó voltunk, akik castingolták az embereket... bárkik lehettünk volna" - mondta. Annyit tudott a lány, hogy két teljesen idegen fiúval kell majd kempingeznie egy erdőben, pár idegen ember meg veszi őket kamerával, de néha úgy, hogy nem is látják őket.  

Ideglelés - The Blair Witch Project
Ideglelés - The Blair Witch Project
Fotó: IMDb

Daniel Myrick szerint teljesen érthető volt, hogy a minimális költségvetésű, házi videós horrortól tartva Heather Donahue nagyobb biztonságban érezte magát azzal, hogy hozott egy kést. "De amint elindult a munka, és a srácok belerázódtak a forgatás ritmusába, rájöttek, hogy ugyan egy szokatlan forgatáson vannak, de jó kezekben vannak” - mesélte.