Családi háború zajlik Tahi Tóth László örökségéért

Tahi Tóth László
Vágólapra másolva!
Tahi Tóth László és felesége, Kárászy Szilvia halála után fellángoltak az indulatok a családban és elhidegültek egymástól az örökösök. A színész rokonai úgy vélik, Szilvia rokonai mindent maguknak akarnak és kisemmiznék őket az örökségből.
Vágólapra másolva!

Több ingatlan volt Tahi Tóth László és Kárászy Szilvia tulajdonában: egy balatoni nyaraló, egy üzlethelyiség, egy raktár, továbbá egy budai lakás, a színész egykori otthona, amely Tahi Tóth László testvére, Gábor elmondása szerint a családjuk egyetlen örökségét képezte volna. Ám Kárászy Szilvia kézzel írott végrendeletében 

a lakás helyrajzi száma helyett az egyazon címen, de más helyrajzi számon szereplő garázs azonosítója szerepel

 - így a végrendeletből kimaradt a hagyaték legértékesebb ingatlana. Benne van viszont a kis értékű garázs, amelynek hét Tahi Tóth örököst és egy haszonélvezőt jelölt meg az özvegy.

Tahi Tóth László
Fotó: Facebook

A Kárászy-család kezdetben egyetértett azzal, hogy hiba történt, ám múlt ősszel már új hangot ütöttek meg és jelezték, szerintük a Tahi Tóthok a garázst örökölték.

- A Kárászy család valamennyi ingatlant, 

a budai lakást, a raktárat, a garázst, a belvárosi üzlethelyiséget és a balatoni nyaralót is már a közelgő hagyatéki tárgyalás előtt felnyitotta, sőt a nyaraló széfjét lakatossal feltörték.

 Tahi Tóth László festményeit, díjait és személyes tárgyait tartalmazó budai lakásba a bejutást pedig a mai napig nem tették lehetővé nekünk, több lakattal lezárták az ingatlant. Elkeserítő, hogy idáig jutottunk - mondta a Blikknek Tahi Tóth Gábor, aki ennek ellenére hiszi, hogy a hagyatéki tárgyaláson sikerül rendezni a problémát az örökösök jobb belátásra térnek.

Kárászy Szilvia egyik unokatestvére - aki egyébként nem örököl - nem tud semmilyen vitáról a családok között. Szerinte egyetlen végrendelet van, amiben minden világosan le van írva.