Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kocsis Máté: A baloldalra leadott szavazatok a brüsszeli háborús központba kerülnek

Vágólapra másolva!
Aki szűk három hét múlva a Fideszt támogatja, az a békére adja voksát, a baloldalra leadott szavazatok viszont a brüsszeli háborús központba kerülnek - jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kedden, pártja országjáró kampánykörútjának gyöngyösi állomásán.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté a Fidesz helyi választási fórumát megelőző sajtótájékoztatón elmondta, június 9-én olyan választás lesz Magyarországon, amely a biztonságról szól.

Rég volt ilyen, a választópolgárok talán nem is emlékeznek arra, hogy háború kérdésében kellett volna európai ügyekben szavazni, ám most ez történik 

- tette hozzá.

Kocsis Máté.
Kocsis Máté.
Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Szavai szerint az elmúlt két év orosz-ukrán konfliktusa és az ahhoz való európai bizottsági hozzáállás megmutatta, hogy az unió gyökeresen megváltozott: Ma már nem a békét és jólétet garantálja, hanem a háború és visszaesés politikáját képviseli. A Fidesz éppen ezért mondja, hogy változás kell Brüsszelben - hangoztatta.

A brüsszeli elit, az európai nagy országok vezető politikusai mind-mind háborús pszichózisban vannak, olyan nyilatkozatokat tesznek, melyek életveszélyesek és veszélybe sodorhatják egész Európát

- fogalmazott.

Mindez a magyarokat talán azért is érinti jobban, mert a háború egy szomszédos országban zajlik és nem szeretnék, ha kiszélesedne, ha felelőtlen európai politikusok a harmadik világháború közelébe sodornák a kontinenst - mondta a frakcióvezető.
Kocsis Máté kifejtette: 

Itthon, Magyarországon is ez a belpolitika viták fő témája, hiszen van egy világos állásponttal rendelkező kormányoldal, amely a béke pártján áll, míg vele szemben felsorakoztak azok a jellemzően külföldről finanszírozott pártok és politikusok, melyek, illetve akik finanszírozóik igényeinek megfelelően a háború oldalán állnak.

Így aki a választáson a Fideszt támogatja, az a békére adja voksát, a baloldalra leadott szavazatok viszont a brüsszeli "háborús központba kerülnek" - mondta, jelezve: a gyöngyösieket is arra kérik, hogy támogassák a békepárti jobboldali jelölteket, nem csupán az EP, de az önkormányzati választásokon is. 

Utóbbi esetében ugyanis nem mindegy, mely települések vezetése lesz a háború és melyeké a béke álláspontján.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről