A mesterséges intelligencia segítségével készítette új klipjét Pál Dénes

Pál Dénes
Vágólapra másolva!
Bár nem ez az első olyan magyar videóklip, amelyben a készítők ezzel a technikával dolgoznak, az énekes és a videót készítő csapat a Nem kell más című dalhoz készült klipet egy kísérletnek szánja, a forgatott kameraképet utómunkával alakították át a végleges formájára egy AI-alapú program segítségével.
Vágólapra másolva!

"Mivel foglalkozom hasonló területtel - animációgyártással, grafikai dolgokkal -, természetesen nagyon érdekelnek a technikai újdonságok, így az AI is. Egy ideje dolgozom már vele, készítettem borítókat, grafikákat, de ez a klip több szempontból újdonság volt nekem is, és a Kolor Productionsnak is, akikkel forgattunk, és akikkel az elmúlt időszakban sokat dolgoztam együtt – magyarázta Dénes. – Kíváncsi voltam, hogy vajon pótolható-e egy nagyobb stábbal készülő videó úgy, hogy minimális forgatási idővel és szinte csak utómunkával dolgozunk. Az eredmény alapján mindenki eldöntheti, így van-e, mi szeretjük, és úgy gondoljuk, nagyon passzol a Nem kell más című dalhoz, ami ebbe a különleges, meleg őszbe hozhat még egy kis nyári hangulatot. A jövőben persze nem csak ezzel a technikával dolgozunk majd, lesznek klasszikus értelemben vett, forgatott klipjeim, de ez mindenképpen izgalmas tapasztalás volt. És az egyéb munkáimban is használni fogom az AI adta lehetőségeket."

Forrás: Pál Dénes

Nem csak az AI volt újdonság Pál Dénes számára a videó készítése során, hanem az eszköz is, amelynek segítségével egy snittben, vágás nélkül tudták rögzíteni a klip alapját képező felvételt.

Aztán arra gondoltam, hogy az 5 éves lányom simán száguld a kétkerekű rollerével, nehogy már rajtam kifogjon egy longboard" - tette hozzá.