Váratlan fordulat a Rammstein szexbotrányában

Rammstein concert Düsseldorf Arts, Culture and Entertainment Düsseldorf Merkur Game Arena Leisure and culture North Rhine Westphalia NRW Rammstein Horizontal MUSIC CONCERT
18 June 2022, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: Rammstein lead singer Till Lindemann performs the song "Deutschland" on stage. Rammstein are on tour in Germany with their new album "Zeit". Photo: Malte Krudewig/dpa (Photo by Malte Krudewig / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban mi is beszámoltunk, nyár elején több női rajongó is arról számolt be, hogy szexuálisan kihasználta őket a Rammstein zenekar frontembere, Till Lindemann. Később több áldozat is jelentkezett, akik azt állították, hogy nemcsak a frontember szokása volt a bedrogozott, leitatott nők megerőszakolása, hanem a Christian Lorenzné is, aki a zenekar billentyűse. Az ügy egyre bonyolódott, azonban most váratlan fordulat változtatott a zenekar helyzetén.
Vágólapra másolva!

Nagyon súlyos vádakkal nézett szembe a Rammstein zenekar nyár elején, főleg a frontember, Till Lindemann, akiről egy nő azt állította, hogy megmérgezte az italát, úgy erőszakolta meg. A nő elmondása szerint az éjszaka folyamán korábban visszautasította a 60 éves férfi szexuális közeledését, majd ezt követte a filmszakadás: jóval később egy szállodában ébredt, olyan zúzódásokkal, amelyeket nem tudott megmagyarázni.

Később két nő megvádolta a zenekar billentyűsét, Flake-et is azzal, hogy szexuálisan bántalmazta őket, szintén hasonló módszerrel, amivel állítólag Lindemann is tette, előtte elkábította az áldozatait. A zenekar tagjait vádló nők mindannyian nagyon hasolnó történettel álltak elő és azt mondták, hogy a zenekar stábjának tagjai válogatták ki őket a zenészeknek.

A német hatóságok a vizsgálatokat harmadik személyek sajtójelentésekkel kapcsolatos panaszai alapján indították meg, viszont azóta sem sikerült alátámasztani a Rammstein ellen felhozott vádakat, legalábbis az első körben végzett vizsgálatok alapján.

Így Németország megszüntette a nyomozást a Rammstein frontembere, Till Lindemann ellen, közölte kedden közleményben a berlini államügyészség

- írja a Deutsche Welle című lap.

Továbbá az ügyészség közölte, közölték, hogy a bűnüldöző szervek azóta sem tudták felvenni hivatalosan a tanúvallomásokat azoktól a nőktől, akik megvádolták Lindemannt, így nem tudták alátámasztani a sajtóban elhangzottakat, ezért is ejtették az ügyet.

A Rammstein idén Magyarországon is koncertet adott Fotó: Ladóczki Balázs - Origo