Meglepő titkokat rejt Pécsi Ildikó egykori háza

PÉCSI Ildikó; SZINETÁR Miklós ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ díjátadás Közéleti személyiség foglalkozása művész SZEMÉLY színész színésznő díj TÁRGY
Budapest, 2020. február 28. A Magyar Filmakadémia életműdíjával kitüntetett Pécsi Ildikó színművész (j) az elismerés átadásán a Pesti Vigadóban 2020. február 28-án. Mellette Szinetár Miklós rendező, forgatókönyvíró. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Kossuth-díjas színművésznő 2020-ban halt meg, fia, Szűcs Csaba eladta édesanyja házát. Az új tulajdonosok nem tudták először, hogy kinek az otthonát veszik meg, azóta azonban több érdekességre is fény derült.
Vágólapra másolva!

Pécsi Ildikó egykori gödöllői otthonában ma már egy két gyerekes család lakik, tavaly júniusban költöztek a házba.

A lányunk ajánlotta Gödöllőt, így találtunk rá erre a házra. Egyből beleszerettünk, de akkor még nem tudtuk, hogy ez Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos otthona volt. Érdekes a sors, mert anyukám egy gimnáziumba járt Ildikóval Nyíregyházán – mesélte Eszter Blikknek.

Csodálatos fák és bokrok vannak, szinte mindig virágzik valami. A kert pedig elég nagy a kutyáink számára is, ugyanis pumikat tenyésztünk. Kialakítottunk nekik egy külön részt, ahol önfeledten játszhatnak. Örülünk, hogy rátaláltunk erre a házra, mert, ha nem veszük meg, talán le is bontották volna – tette hozzá az édesanya. Megszólalt a színésznő fia is, azt mondta, erre nem kerülhetett volna sor.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Az eladáskor kikötöttem a vállalkozónak, csak akkor jöhet létre az üzlet a telekről, ha a ház és a körülötte lévő kert megmarad. Szerencsére ő ezt figyelembe vette, valamint az új tulajdonosok is nagy gondot fordítanak rá. Annak külön örülök, hogy kutyákkal foglalkoznak, édesanyám ugyanis imádta az állatokat" – mondta Szűcs Csaba.

Az új tulajdonosok a gyönyörű fák mellett, a házban is értékes kincsekre bukkantak. "A művésznő fia korábban elvitte azokat a dolgokat, amelyekre igényt tartott. Azonban így is maradt még itt néhány családi fotó, bútor vagy jelmez Pécsi Ildikó hagyatékából. Szeretnénk ezeket a Pécsi Ildikó Színi Társulatnak vagy a színművész fogadott fiának és a szellemi hagyaték örökösének, L. Péterfi Csabának ajándékozni" – mondta Eszter.