Nem tudni, mi lesz Tahi Tóth László százmilliós hagyatékának sorsa

Tahi Tóth László
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban megírtuk, napra pontosan öt évvel később, Tahi Tóth László halála után meghalt özvegye, Kárászy Szilvia. A zongoraművész nem tudta feldolgozni férje halálát, először lelkileg, majd testileg is belebetegedett társa hiányába. A házaspárnak nem született gyereke, így egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a sorsa a százmilliós hagyatékuknak, melynek részét képezi sok értékes műtárgy is.
Vágólapra másolva!

A színművész és felesége halála után a családtagok próbálják beteljesíteni végakaratukat, melyet egyelőre csak korábbi beszélgetésekre alapozhatnak. Kárászy Szilvia férje halála után nem volt olyan állapotban, hogy végakaratukkal foglalkozzon, ezért konkrétumok nincsenek, viszont hagyatéki tárgyalás lesz, ahol eldőlhet a házaspár vagyonának sorsa.

De Szilvivel mindketten szenvedélyes műkincsgyűjtők voltak, az képtelenség most megmondani, hogy otthonukban, meg a garázsban és pincében milyen értékek vannak. Az biztos, hogy több dolgot szeretett volna Szilvi felajánlani a Bajor Gizi Múzeumnak, meg a Laci által alapított Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klubnak is és abban is biztos vagyok, hogy jótékony célra is lesz felajánlás. Meg Szilvi szeretett volna egy kiállítást rendezni férje tárgyaiból, köztük Laci festményeiből a tisztelőinek. De biztosat majd csak a hagyatéki eljárás lezártával tudok mondani!" - mondta a Ripostnak egy családtag, aki annyit tud, hogy Tahi Tóth László után testvéreit, Kárászy Szilvia után pedig unokatestvéreit illeti a hagyaték.

2014-ben a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén vendégeskedett a házaspár. Kárászy Szilvia balról a harmadik széken foglal helyet, mellette Tahi Tóth László látható Forrás: MTI/Zih Zsolt