A Viszkis rabló hazudik gyerekének arról, miért ült börtönben

Ambrus Attila a műhelyében. Ambrus Attila Viszkis rabló Ambrus Attila, aka. Viszkis rabló a műhelyében Dunaharasztiban. Újságíró: Kóbor Hanna
Ambrus Attila, aka. Viszkis rabló a műhelyében Dunaharasztiban. Újságíró: Kóbor Hanna
Vágólapra másolva!
Tizenegy évvel ezelőtt kezdett új életet Ambrus Attila, azaz a Viszkis rabló, aki hat év alatt harminc bankot, postát, takarékszövetkezetet rabolt ki, amiért sokáig a rácsok mögé zárták. 2012-ben szabadult jó magaviselettel, tizenkét év után hagyhatta el a börtönt. Ma már családapa, de sötét múltja elől nem menekülhet, újra és újra szembe kell nézni tetteivel, amit gyerekei előtt szégyell leginkább.
Vágólapra másolva!

A Viszkis rabló a Mokkában beszélt arról, mit csinál manapság és hogyan sikerült visszailleszkednie a társadalomba. Az egykori jégkorongozóból lett bűnöző elmondta, hogy sokan a mai napig sem néznek rá jó szemmel, mert általában felismerik őt.

Próbáltam az ő nyelvezetében ezt valahogy lekommunikálni. De a megfelelő időben el fogom neki mondani az igazságot a megfelelő körítéssel. Kemény lesz, de nem fogok szépíteni, mert ezt nem lehet szépíteni" - mondta a Viszkis rabló, aki tudja, hogy egyszer el kell mondania az igazságot gyerekeinek, ami hamarosan elkerülhetetlen lesz számára, mert nem szeretné, ha mástól tudnák meg az igazságot.