Leleplezte Ruttkai Éva egyik titkát a magyar fotográfia nagyasszonya

KELETI Éva Balázs Béla-díjas érdemes művész Érem, kitüntetés fatörzs Foglalkozás fotóművész kiváló művész Kossuth-díjas SZEMÉLY TÁRGY
Nógrádgárdony, 2017. június 14. Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Keleti Éva Balázs Béla-díjas fotóművész, kiváló és érdemes művész Nógrádgárdonyban 2017. június 14-én. MTI Fotó: Cseke Csilla
Vágólapra másolva!
Keleti Éva, Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus, érdemes és kiváló művész több évtizedes munkássága alatt legendás művészekről készített portrékat. Köztük volt Ruttkai Éva Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő is, akinek egy titkára munka közben jött rá.
Vágólapra másolva!

Az Almárium vendége volt Keleti Éva, aki hosszabb kihagyás után három éve újra elkezdett dolgozni, és azóta már több kiállítása is volt. Nevéhez megszámlálhatatlanul sok legendás portré kötődik hazánk nagy művészeiről és úgy látja, képeinek titka kíváncsiságában rejlik.

Forrás: MTI/Cseke Csilla

"Nem modelleknek tekintettem őket, hanem az emberre voltam kíváncsi, a fényképezőgépen keresztül akartam megismeri őket.

Rákérdeztem, és azt mondta, nem mindegy hol van" – mesélte a munkája során szerzett érdekes emléket Keleti Éva a Duna délutáni műsorában.

Az adásban a Kossuth- és Balázs Béla-díjas művész egy jó tanáccsal is szolgált, kiemelte: ha valaki maradandót szeretne alkotni a mai rohanó világban, akkor analóg technikát használjon.