Élőben közvetíti a Duna a tűzijátékot augusztus 27-én

Kép leírása:Így látszott a tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án a Műegyetem felől
Vágólapra másolva!
Az államalapítás ünnepére tervezett budapesti tűzijátékot várhatóan szombaton, este 9 órától tartják meg. A Duna élőben közvetíti az eseményt a helyszínről - tudatta az MTVA.
Vágólapra másolva!

A bizonytalan időjárási körülmények miatt, a résztvevők biztonságának érdekében több vidéki településen és a fővárosban is későbbi időpontban tartják meg az augusztus 20-i tűzijátékot. A budapesti rakparton egy héttel később, augusztus 27-én este 9 órakor kezdődik a „Tűz és fények játéka" című műsor, amelyet teljes egészében, élőben közvetít a Duna.

Tűzijáték a Duna felett, az Országház előtt Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A látványos show-t drónok, illetve fényfestés – az Országház, a Nemzeti Galéria, valamint a Gellért-hegy felületén – egészítik ki. A produkció területe a Margit hídtól egészen a Szabadság hídig húzódik majd, és a tavalyihoz hasonlóan a magyar történelem egy-egy jelentős epizódját mutatja be, úgy, mintha egy kisgyermek álmodná meg. A zenei aláfestésről Elek Norbert zeneszerző gondoskodik a Budapest Scoring Orchestra közreműködésével. A tűzijáték során több mint 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel.

A tűzijáték élőben – augusztus 27-én, szombat este 9 órától a Dunán!