Így tudósít a közmédia a Múzeumok Éjszakájáról

Budapest, 2021. június 26. Érdeklődők a BarabásiLab: Rejtett mintázatok - A hálózati gondolkodás nyelve című kiállításon a Ludwig Múzeumban, a Múzeumok éjszakája országos megnyitója után 2021. június 26-án. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Idén június 25-én már huszadik alkalommal rendezik meg az ország egyik legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját, amelyről az M5 és a Kossuth Rádió is tudósít – sőt néhány szerencsés az M5 közösségi oldalán indult nyereményjátéknak köszönhetően ingyenesen látogathat el az eseményre.
Vágólapra másolva!

Ismét eredeti formájában rendezik meg június 25-én hazánk népszerű kulturális eseményét, a Múzeumok Éjszakáját. A húszéves múltú múzeumünnepre a kerek évforduló alkalmából csaknem 400 intézmény készül mintegy 2000 programlehetőséggel, amelyekről az M5 kulturális csatorna és a Kossuth Rádió idén is tudósít.

Az M5 a kulturális forgatag legizgalmasabb színtereiről, Szolnokról, Pécsről és Budapestről jelentkezik. A főváros két kiemelt helyszínéről, a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum programjairól kapnak képet a kulturális csatorna nézői.

Múzeumok éjszakája 2021-ben: érdeklődők a BarabásiLab: Rejtett mintázatok - A hálózati gondolkodás nyelve című kiállításon a Ludwig Múzeumban Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Kossuth Rádió június 25-én a Szombat reggelben, majd a nap folyamán többször az Országjáró című műsorban is beszámol az országos eseményekről, egyórás élő műsorral ünnepli a múzeumi fesztivál jubileumát. A budapesti Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban kiderül, hogyan hangzik a mongol torokéneklés, Pécsett herbárium készül a mecseki gyógynövényekből, Szegeden egy jelmezes felvonulásba csöppenhetnek a hallgatók, miközben nem maradhat ki a kínálatból a Magyar Nemzeti Múzeum programja, a Vándorszínésznőktől a filmcsillagokig sem.

Online is érdemes lesz bekapcsolódni a kulturális forgatagba az M5 közösségimédia-oldalán; a többi között a Mezőgazdasági Múzeumból kaphatnak hangulatjelentést a követők. A felületen egyébként nyereményjáték is indult, öt napon át, hétfőtől péntekig a helyes megfejtést beküldők között belépőjegyeket sorsoltak ki, a szerencsés nyertesek ingyenesen látogathatnak el a Múzeumok Éjszakája 2022-es regisztrált múzeumi programjaira.