Balázs Andi: A színházat nem fogom semmi pénzért háttérbe szorítani

Csináljuk a fesztivált 2022, Balázs Andi
Vágólapra másolva!
A színésznő új kihívás elé néz, hiszen újra a zsűriszékben ülve kell nehéz döntéseket hoznia. Balázs Andi a Csináljuk a Fesztivált! című zenés műsor legújabb évadában fogja pontozni az énekesek produkcióit Korda György, Balázs Klári, Boros Csaba, Feke Pál és Nagy Bogi oldalán. A művésznő elárulta, hogy milyen szerepet tölt be a hatfős csapatban és azt is, hogyan egyeztette össze a forgatási napokat és a fellépéseket.
Vágólapra másolva!

Elég elfoglalt személyiség vagy, több darabban is játszol, hogyan oldottad meg az időbeosztásod? Volt bármi, amit a felkérés miatt háttérbe kellett szorítanod?
- Egyszerű dolgom volt, mert az egyeztetést átvállalták egymás között a színházak és a televízió, de tudták nagyon jól, hogy a színházat nem fogom semmi pénzért háttérbe szorítani. A csillagok mégis úgy szerették volna, hogy egy kicsit itt is legyek, meg ott is legyek. Többször előfordult, hogy színházból jöttem ide, de abszolút meg lehetett oldani.

Máskor is ültél már a zsűri székben. Hogy érzed, ez miben volt más, mi volt az a plusz, amit ki tudnál emelni?
- Ez a műsor nagyon a szívem csücske, több szempontból is. Én tényleg egy magyarzene-imádó ember vagyok, úgy nőttem fel, hogy mindig szólt a zene a házban. A szüleim mindig hallgattak az aktuális trendeknek megfelelő zenéket, és természetesen az azelőttieket is. Tőlük érdeklődtem mindig az adott előadókról, ha érdekelt valami.

A magyar zene, nekem annyira a lételemem, hogy nagyon sok esetben nyúlok hozzá. Akkor is, ha egy kicsit fáradtabb vagyok, ez segít felpörgetni magam, de ha bánatos vagyok, akkor is találok kedvemre valót. Alapvetően a legtöbb dalról mindig eszembe is jut valami, egy emlék például, amihez érzelem is hozzákapcsolódik és ez csodálatos. Ezért is nagyon örültem a felkérésnek, és ez abban lesz más, mert ez a műsor nagyon én vagyok, nagyon közel áll a személyiségemhez.


Ezek szerint te vagy az a zsűritag, aki azt a produkciót szereti legjobban, amelyiket épp látja?
- Ez pontosan így van! Én nem tudtam úgy különbségeket tenni, sok gondom is volt a pontozással. Nagyon nehéz feladatom van itt zsűriként, mert szívem szerint itt minden magyar zene lehetne a legjobb. De nekünk az a feladatunk, hogy az adott műsorban elhangzó dalok közül kell kiválasztanunk az adott korszak legikonikusabb dalát. Az sokat segített, ha volt egy hozzá egy kapcsolódó emlékem, amit felidézett az adott produkció.

Csináljuk a fesztivált 2022, Balázs Andi Fotó: Polyák Attila - Origo

Lapozzon, a cikk folytatódik!