A Petőfi Rádióban állt össze utoljára az Intim Torna Illegál

Intim Torna Illegál
Vágólapra másolva!
A Hipnotizőr király, a Köszönöm szépen, jól vagyok, vagy éppen az Örökké számtalan alkalommal hangzott fel a Petőfi Rádióban - szeptember 28-án, kedden délelőtt élőben azonban utoljára. A közkedvelt rockegyüttes, az Intim Torna Illegál exkluzív stúdiókoncerttel búcsúzott el rajongóitól az éteren keresztül, ahol azt is elejtették: nem kizárt, hogy később együtt folytatják a zenélést.
Vágólapra másolva!

„Megvan az esélye annak, hogy évek múlva egyszer még összeállunk" – ezzel a megnyugtató gondolattal indult el a Petőfi Rádió Intim Torna Illegál-napja, amelynek felvezetéseként exkluzív élő stúdiókoncert részesei lehettek a Talpra Magyar hallgatói. A koncert egyben búcsú is volt a rajongóktól, hiszen a népszerű rockzenekar tagjai 11 év után befejezik a közös zenélést, legalábbis egy időre biztosan.

Forrás: Intim Torna Illegál/Facebook

A formáció frontembere, Dorogi Péter kijelentette, hogy bár az ITI sikeres karriert épített fel a magyar zeneiparban, és a zenészek a mai napig jó viszonyt ápolnak egymással, a pandémia alatt meghozták a döntést, hogy idén visszavonulnak. A Dorogi Péter, Bikali Sándor, Gálos Ádám és Nádasdi János nevével fémjelzett csapat úgy döntött, pályafutása egyik meghatározó helyszínén, a Petőfi Rádió stúdiójában búcsúzik el rajongóitól, ahol a zenekar személyes vallomásai mellett a legnépszerűbb dalaik is felhangoztak.

„A Hipnotizőr király volt az az első dal, amit beküldtünk a Petőfi Rádióba. Szerencsére hamar jött a visszacsatolás, hogy bekerült a TOP30-ba és rotációba került. Emlékszem, hogy a legelső próbatermünk kapujában álltunk és őrjöngtünk! Nem hittük el" – emlékezett vissza a Petőfi Rádió műsorában Dorogi Péter.

A zenekar tagjai egyetértettek abban, hogy egyelőre fel sem fogták, hogy vége a közös munkának, a Petőfi Rádió azonban méltó körülményeket teremtett számukra a búcsúra. A reggeli minikoncert után egész nap Intim Torna Illegál szólt a rádió hullámhosszán, ahol a jövőben is hallhatók lesznek a visszavonult együttes közkedvelt dalai. Aki pedig szívesen felidézné a legjobb pillanatokat a PetőfiLive.hu oldalon megteheti.