Amerika legjobb blues zenészei közé választották Szűcs Gábort, Little G Weevilt

Little G Weevil
Vágólapra másolva!
Egy magyar blues zenész sem ért el olyan nagy nemzetközi sikereket, mint Szűcs Gábor, művésznevén Little G Weevil. Az énekes-gitáros születésnapján érkezett a hír, hogy a legkiválóbb hat lemez közé választották be új albumát a Blues Blast Music Awards-on a legjobb élő bluesfelvétel kategóriájában. A részletekről az előadó mesélt az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában.
Vágólapra másolva!

Magyar blues zenész versenyzik George Benson és Kenny Wayne Shepherd világhírű előadókkal az amerikai Blues Blast Music Awards-on. A legjobb élő bluesfelvétel kategóriájában ugyanis Szűcs Gábor – vagy ahogyan a világ többi részén ismerik, Little G Weevil – kaphat elismerést Live Acoustic Session című albumáért. A díj odaítéléséről a közönség dönt egy online szavazáson, de a géppuskaujjú gitárvirtuóz már a jelölést is hatalmas elismerésként éli meg.

Little G Weevil MTVA

„Hunka Róberttel készítettük el ezt az albumot. Bementem a stúdióba, felbontottam egy-két sört és eljátszottam 17 dalt egy szünettel. A dalokat kiadtuk mindenféle utómunka nélkül, ami annyira tetszett annak a 110 nominátornak, hogy beválasztottak a díj jelöltjei közé" – mesélte Little G Weevil az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorának vendégeként.

A tradicionális blues zenét és autentikus helyen tanulta: 2004 szeptemberében a műfaj őshazájába, az Egyesült Államokba költözött, ahol amellett, hogy kezdetben civil munkát vállalt, esténként helyi blues klubokban zenélt. A kitartó munka és a zene szeretete pedig a legnagyobbak közé emelte. A 44 éves énekes-gitáros-dalszerző a mai napig az egyetlen európai zenész, aki megnyerte az International Blues Challenge elnevezésű memphisi nemzetközi blues zenei versenyt. A következő elismerése pedig a közönségen múlik, ugyanis szavazás dönt arról, hogy kinek ítélik oda a Blues Blast Music Awards díját. A további részletek a Librettó idézett adásából ismerhetők meg.