Nem adják le egy kórházas sorozat új részét, mert egy járványról szól

New Amsterdam - Season: Pilot NUP_182176 select NEW AMSTERDAM -- "Pilot" Episode 101 -- Pictured: Ryan Eggold as Dr. Max Goodwin — (Photo by: Francisco Roman/NBC)
NEW AMSTERDAM -- "Pilot" Episode 101 -- Pictured: Ryan Eggold as Dr. Max Goodwin — (Photo by: Francisco Roman/NBC)
Vágólapra másolva!
A New Amsterdam című kórházas sorozat alkotói úgy döntöttek, egyelőre nem küldik adásba az egyik új epizódjukat, miután abban pont egy influenzához hasonló, ám durvább járványról van szó.
Vágólapra másolva!

Már a világjárvány kitörése előtt megírták és leforgatták a New Amsterdam készítői a Pandemic, vagyis Járvány című epizódot, amely egyelőre úgy sem kerül adásba, hogy a jelenlegi helyzet miatt már finomítottak is rajta, Our Doors Are Always Open, vagyis A mi ajtónk mindig nyitva áll lett az új címe.

Az ominózus rész egy New Yorkban kitörő, súlyos influenzajárványról szól, és eredetileg április 7-én került volna képernyőre – a valóságban is súlyos New York-i helyzet miatt azonban március 31-től inkább ismétléseket adnak a sorozatból, egészen az április 14-i fináléig.

New Amsterdam Forrás: NBC

Az alkotók sokat gondolkodtak arról, hogy adásba küldjék-e az epizódot – hisz a Fertőzés-t és a Vírus-t például rengetegen töltötték le mostanában –, de aztán úgy döntöttek, hogy egy későbbi évadba illesztik bele. "A világnak most kevesebb fikcióra, és sokkal több tényre van szüksége a járványokkal kapcsolatban" – vélte a sorozat atyja, David Schulner.

A most elhalasztott epizódban vendégszerepelt egyébként a Lost-ból és a Hawaii Five-0-ból ismert Daniel Dae Kim, aki aztán el is kapta a koronavírust – de már jobban van –, miközben a széria egyik írója is megfertőződött.