Véget ért A Dal 2020 utolsó válogatója, megvannak az elődöntősök

A Dal, 3. adás, A Dal 2020 harmadik élő adás, 2020.02.15., Turbo - Iránytű
Turbo - Iránytű
Vágólapra másolva!
Február 15-én zajlott A Dal 2020 harmadik, utolsó válogatója, a Duna Televízió és a Duna World csatornáján újabb tíz produkciót láthattak a nézők. Az este végén kiderült, kik jutottak közelebb a győzelemhez: a dalválasztó show győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét. Az Origo élőben követte az eseményeket, a cikk végén kiderül, hogy kik lesznek ott A Dal 2020 elődöntőjében!
Vágólapra másolva!

Az adásban Berkes Olivér (dalának címe: Visszakér a múlt), Diana (Menedék), Ember Márk (Tovább), Heincz Gábor Biga (Máshol járunk), Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (Valamiért), Kökény Attila (Búcsúznom kell), az MDC (Más világ), Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), a Tortuga (Mámor tér 3.) és a Turbo (Iránytű) lép színpadra, őket értékeli a stúdióban a zsűri.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi és pontozza.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

A Dal 2020-ban fontos újítás, hogy ezentúl a tíz fellépő előadása után adhatják le a nézők a szavazataikat, aminek összesítése után a legkevesebb pontot gyűjtő dal azonnal kiesik a versenyből.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Indul a harmadik válogató

Megkezdődött a harmadik adás, a nézőket Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd, vagyis Freddie köszöntötte. Első fellépőként a Turbo együttes érkezett a színpadra, Iránytű című dalukat adták elő. Az értékelést Nagy Feró kezdte, aki szerint nagyon jó volt a dal, Pély Barna is csak dicsérni tudta őket. "A Piramis óta alig hallottam ilyen megújulást a magyar zenében" - mondta az énekes-gitáros, aki abban reménykedik, hogy példát mutatnak a jövő rock generációjának.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Őket követte A Dal színpadán Diana, aki tavaly szerepelt először az MTVA dalválasztó show-jában, idén pedig a Menedék című dallal jutott a legjobb 30 közé. Apáti Bencének tetszett a produkció, külön kiemelte, hogy mennyire passzolt a koreográfia a dalszöveghez. A refrént kritizálta kicsit, de utána Pély Barna dicsérte hosszan, akitől Nagy Feró vette át a szót.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Nagy visszatérő következett, harmadikként tűnt fel a műsorban Berkes Olivér; a Visszakér a múlt című dala összességében elnyerte a zsűri tetszését. "Nagyon szeretem a hangszínedet, ahogy játszol vele, a dal hangszerelése is kiváló volt" - mondta Vincze Lilla, akivel nem értett mindenben egyet Nagy Feró; Apáti Bence viszont szintén kiállt mellette.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Mint elhangzott, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik izgatottan készültek az estére; két éve zenélnek együtt. A Valamiért című dalukkal érkeztek, amiről először Pély Barna beszélt. "Több dinamika kellett volna, hangszerelésben is megmozdítottam volna a dalt" - mondta, de hozzátette, hogy szereti nagyon ezt a stílust. Apáti Bencének nem hiányzott belőle semmi, a refrént kifejezetten dicsérte, a szöveg is nagyon tetszett neki, Nagy Feró pedig úgy fogalmazott, hogy teljesen elvarázsolták.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Egy nyíregyházi rockbandával folytatódott A Dal 2020 élő adása, a Tortuga a Mámor tér 3. című dallal nyűgözte le a zsűrit. Nagy Feró szerint eszméletlen jók voltak, fiatalosak, lendületesek, Vincze Lilla pedig mámoros, tüzes koktélnak nevezte a látottakat, és elárulta, hogy a koncertjükre is szívesen elmenne.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Kökény Attila a Búcsúznom kell című dalával került be idén A Dal legjobbjai közé, Nagy Feró a dalt és az előadást is dicsérte. Pély Barnát lenyűgözte, profinak nevezte, minden pillanatát imádta. "Fantasztikus volt, megtiszteltetés, hogy élőben hallgathattam" - mondta az Operettszínház balettigazgatója, aki szerint nehéz bármi újat mondani a szerelem, szakítás témakörben.

Forrás: MédiaKlikk/Duna TV

Lement a show első fele, lapozzon egyet a folytatásért!