Kökény Attila, Biga és Rácz Gergő is versenyzik A Dal 2020 mai adásában

Tóth Vera
Vágólapra másolva!
Szombaton este fél nyolckor a Duna TV-n és a Duna Worldön bemutatkozik A Dal 2020 mezőnyének utolsó tíz produkciója. Ez lesz a harmadik élő válogató, ezzel megismerjük az összes - harminc - versenydalt. Különleges fellépéssel érkezik Tóth Vera, az első Megasztár győztese.
Vágólapra másolva!

Eljött a harmadik élő show, a harmadik válogató, ezzel pedig a tévéző megismeri a teljes mezőnyt, este tízre elhangzik majd az utolsó tíz dal is. A három válogatóból összesen tizennyolc szerzemény kerül a két elődöntőbe, az innen továbbjutó nyolc versenyző pedig már a március 7-ei döntőben mérettetheti meg magát, amelynek győztese 75 millió forintból építheti tovább zenei karrierjét.

A harmadik válogatóban az alábbi előadók dalai versenyeznek:
Berkes Olivér – Visszakér a múlt
Diana – Menedék
Ember Márk – Tovább
Heincz Gábor "Biga" – Máshol járunk
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – Valamiért
Kökény Attila – Búcsúznom kell
MDC – Más világ
Rácz Gergő, Orsovai Reni – Mostantól
Tortuga – Mámor tér 3.
Turbo – Iránytű

Ma is lesz sztárvendég

Szombat este A Dal 2020 harmadik előválogatóján a versenyzők dalai mellett ezúttal egy korábbi versenyző tér vissza, hogy egy érzelmes időutazásra vigye magával a nézőket: Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című dalát Tóth Vera adja elő.

Tóth Vera Forrás: Tóth Vera, Instagram

„Bár nem ismertük egymást Cserháti Zsuzsával, mégis

aminek egyik oka lehet, hogy ő is az érzelmeit megélő ember volt" – mondta Tóth Vera. Az énekesnő úgy látja, hogy Cserháti dalai nagyon tanulságosak, mert egyszerre tudnak drámai mélységet nyújtani, ugyanakkor az átlagember szívéhez szólni.

„Nem olyanok, mint a mai trend. Ezért illik ez a dal nagyon jól ebbe a műsorba, mert itt is rengeteg olyan fellépő kap lehetőséget, aki nagyszerű, de a mai trendbe nem feltétlenül passzoló zenét csinál. Csak arra tudom bíztatni őket, hogy tartsanak ki emellett, mert hiába látszik úgy mintha mást diktálna a mai popkultúra, a minőségi zene mindig időtálló marad" – tette hozzá.

Fontos a nézői voks

Hiába szeret a zsűri egy produkciót, ha nem támogatják a tévézők, akkor búcsúznia kell. "Az új pontozási rendszerünk szerint akár a legelső is kieshet, ha nem kap elég szavazatot a közönségtől. Muriel Kávés című dala a második legjobb pontszámot kapta – Vincze Lilla 10 pontot is adott neki –, a nézők mégis úgy döntöttek, hogy búcsúzniuk kell. Ezért is érdemes a rajongóknak is nézni az adást, és minél több voksot leadni kedvencükre" – vélekedett Freddie.

Freddie Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ember Márk elmondta, hogy először szerepel A Dalban, sűrű időszakban adták be a jelentkezést. „Egyszer csak felhívtak, hogy bekerültem. Pozitív és megdöbbentő, furcsa érzés volt. Ismeretlen terep ez számomra, de nincsenek nagy elvárásaim, de nagyon örülök, hogy itt lehetek, remélem, szeretik majd az emberek a dalom" – mesélte.

Diana a tavalyi Dalban Facebook, Diana

Diana szintén ma este lép fel. „Tavaly is bekerültem a legjobb harmincba, nagy tapasztaltszerzés volt. Kicsit bizonytalan voltam a stílust illetően, de az idei dal nagyon közel áll hozzám. Szakítós dalt adok elő, a lemondásról, feladásról szól, amikor saját érdekedből el kell engedned valakit" – nyilatkozta.

Aki harmadszorra indul

Heincz Gábor Biga most a Máshol járunk című dallal érkezett. „Harmadszor neveztem. Most az utolsó pillanatban készültünk el, és örülük, mert nagyon erős dalnak tartom. A szöveg egy nappal a leadás előtt nem volt meg... másnap reggel viszont Szepesi Matyi átküldött egy nagyon jó szöveget. Ennek a dalnak meg kellett születnie! Remélem, hogy a dal gondolata és a szellemisége eljut oda, ahová el kell neki" - fejtegette Biga.

Biga nagy visszatérő Forrás: Facebook, Biga

Kökény Attila is ismert előadó, szintén a harmadik válogatóban lép fel, és próbál továbbjutni. Mivel sok rajongója van, ismert énekes, erre jó esélye is van: „Nem én vagyok a szerző... a szerelemről szól, romantikus dal, egy nagy szakítás a téma. Zongorázni is fogok benne, nagyon jól fog kinézni... Ha már zenekarral lehet színpadra állni, akkor vokalistákkal, vonósnégyessel szeretném előadni."

Pély Barna az Origónak elmondta, milyen a kapcsolata a többi zsűritaggal. "Azt gondolom, hogy mi négyen nagyon különböző személyiségek vagyunk.

Mindhárom zsűritagot személyesen csak most ismertem meg. Lilla kedves, és minden produkcióban a jót emeli ki. Bence laza, és részleteiben látja az egészet. Feró meg a Nagy Feró, egy igazi jelenség, aki minden döntését az épp aktuális érzéseire alapozza. Szerintem ez a különbözőség tesz minket jó csapattá."

Érdemes maradni A Dal Kulisszára

A Dal 2020-ban fontos újítás, hogy a tíz fellépő előadása után adhatják le a nézők a szavazataikat, aminek összesítése után a legkevesebb pontot gyűjtő dal azonnal kiesik a versenyből.

Nagy Feró is őszinte zsűritag Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Dal 2020 zsűrijében ezúttal is Vincze Lilla, Apáti Bence, Nagy Feró és Pély Barna pontoz. A Dal adásai után, 21.45-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával.

A versenydalokat itt tudja megnézni, meghallgatni.