Jelenetek, amelyeket törölni kellett filmekből és sorozatokból

Jóbarátok
Vágólapra másolva!
A 2001. szeptember 11-i támadás után nem volt szerencsés bombával viccelődni a repülőtereken, emiatt például a Jóbarátok egyik epizódja is más lett, mint amilyennek eredetileg tervezték. Más sorozatnál egy szexjelenet bizonyult túl erősnek a vezetőség számára, de a csecsemő Hitlert és egy szexuális bűnöző flörtölését is kivágták már egy-egy filmből. Íme, pár törölt jelenet régi és új produkciókból.
Vágólapra másolva!

Jóbarátok

A 2001. szeptember 11-i terrortámadás előtt viszonylag sok vígjáték(sorozat)ban viccelődtek repülőn vagy repülőtéren felbukkanó bombákkal, a Jóbarátok-ból viszont az utolsó pillanatban kivágtak egy ilyen jelenetet – mivel az ominózus epizód 2001 októberében került adásba.

Forrás: NBC

A Rachel megmondja című részben Monica és Chandler nászútja eredetileg másként alakult volna, el sem érték volna a repülőt, miután Chandler bombát kiáltott a reptéren, és a rendőrök bevitték őket. Ehelyett találták ki az alkotók a másik nászutas párt, akik mindenből jobbat kaptak Monicáéknál, a repülőn is az első osztályon ültek, a hotelben is az övék lett a szebb lakosztály.

Bird Box

Sandra Bullock horrorja olyan lényekről szól, amelyek önveszélyessé tesznek bárkit, aki csak meglátja őket. A lények megjelenését természetesen sok katasztrófa kíséri, repülők zuhannak le, vonatok ütköznek össze – amiről persze a tévé is beszámol a történet szerint.

Forrás: Netflix

Az alkotók a filmbeli híradásba egy valódi katasztrófa, egy 2013-as vonatszerencsétlenség képeit is bevették, mire az érintettek rögtön tiltakoztak: kegyeletsértőnek érezték, hogy a 47 ember halálával járó balesettel illusztrálták a civilizáció összeomlását. A produkcióért felelős Netflix megértő volt, egy későbbi verzióban már kicserélték a kifogásolt képsort.

Predator – A ragadozó

Forrás: 20th Century Fox

A 2018-as Predator-filmhez készült egy jelenet, amelyben Steven Wilder Striegel figurája erősen flörtölt Olivia Munn karakterével, ez azonban a színésznő miatt nem került bele a végső változatba. Munn ugyanis csak utólag tudta meg, hogy Striegel regisztrált szexuális bűnöző, ráadásul egy 14 éves lányt próbált meg elcsábítani – csakhogy erről a kolléganőjének senki nem szólt. Munn panaszt is tett a stúdiónál, mire a rendező, Shane Black elismerte, hogy ő tisztában volt Striegel előéletével, pont azért adta neki a szerepet, hogy könnyebben rendbe hozhassa az életét.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!