Így búcsúzott a sztárvilág a fiatalon meghalt Luke Perrytől

2018 iHeartRadio Music Festival -  Night 2 - Press Room GettyImageRank2 People VERTICAL THREE QUARTER LENGTH USA Nevada Las Vegas One Person MUSIC Photography FASHION MUSIC FESTIVAL Luke Perry - Actor Arts Culture and Entertainment Attending Celebrities i
LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 22: (EDITORIAL USE ONLY; NO COMMERCIAL USE) Luke Perry attends the iHeartRadio Music Festival at T-Mobile Arena on September 22, 2018 in Las Vegas, Nevada. Sam Wasson/Getty Images for iHeartMedia/AFP
Vágólapra másolva!
Kollégái is gyászolják az 52 évesen, stroke következtében meghalt Luke Perryt, a Beverly Hills 90210 és a Riverdale sztárját. A két sorozat színészei mellett többek között Leonardo DiCaprio, Charlie Sheen, Patricia Arquette, Alyssa Milano, Jon Cryer és Joss Whedon is nyilatkozott, posztolt Perry halálával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Luke Perry súlyos stroke-ot kapott február végén, utána pedig már nem tért magához, március 4-én meghalt a kórházban.

Luke Perry tavaly szeptemberben Forrás: AFP/2018 Getty Images/Sam Wasson

Legutóbbi sorozata, a Riverdale forgatását kegyeleti okból leállították, ottani karakterének volt felesége, vagyis az őt játszó Molly Ringwald is megemlékezett róla. "A szívem összetört. Nagyon fogsz hiányozni! Küldöm a családodnak minden szeretetemet" – írta a Twitteren:

A Riverdale másik színésznője, Mädchen Amick így írt róla közleményében: "Luke egy drága baráttá vált. Nevettünk. Sírtunk. Megosztottuk a harcainkat a show-bizniszben. Megosztottuk egymással, hogy milyen büszke szülők vagyunk. Tudtam, hogy mindig számíthatok rá, akármi történik. Hálás vagyok azért az időért, amit együtt tölthettünk.

A sorozat egyik fiatalabb színésznője, Lili Reinhart számára Perry afféle mentor lehetett, arra emlékezett, hogy nagy öleléseket, kedvességet és bölcsességet kapott tőle:

Gyászolnak a Beverly Hills 90210 sztárjai is

Természetesen korábbi kollégái is gyászolják a színészt, a Beverly Hills 90210 színészei közül is megszólaltak páran. "Sokkolt. Összetört a szívem. Le vagyok sújtva a barátom halála miatt. Olyan sok emlékem van Luke-ról, ami mosolyra késztet, ezek örökre a szívembe és az agyamba égtek" – mondta a People magazinnak Shannen Doherty, akinek a karaktere, Brenda egy ideig együtt is volt a Perry által játszott Dylannel.

Shannen Doherty és Luke Perry a Beverly Hills 90210-ben Forrás: Fox

Jennie Garth is a People-nek adott ki egy közleményt, Ian Ziering pedig a Twitteren posztolt, mindig őrizni fogja harminc év közös emlékeit:

A szintén a Beverly Hills 90210-ben látott Christine Elise McCarthy egy fotóval emlékezett, szerinte Perry igazi úriember volt:

Leonardo DiCaprio, Charlie Sheen is megszólalt

Leonardo DiCaprio a közelgő Tarantino-filmben, a Once Upon a Time in Hollywood-ban dolgozott együtt Perryvel, megtiszteltetésnek tartotta, egy kedves és tehetséges emberként emlékszik kollégájára:

A Két pasi – meg egy kicsi sztárját, Jon Cryert is sokkolta a hír, szerinte Perry szeretnivaló fickó volt, aki ráadásul csodálatos humorérzékkel viselte a hírnevet, illetve a show-biznisz buktatóit:

A Buffy, a vámpírok réme készítője, Joss Whedon még ikonikus sorozata előtt beszélt arról a színésznek, hogy miként képzeli el a Buffy-t, és óvatlanul megkérdezte tőle, hogy látta-e az Alkonytájt című filmet, mire Perry úgy nézett vissza, mintha sértőnek találta volna a kérdést – onnantól kezdve jóban is lettek.

Charlie Sheen verset írt Perry emlékére, de többek között Patricia Arquette, Mayim Bialik, Alyssa Milano és Seth Green is posztolt a színész halála kapcsán, felsorolni is nehéz, hogy kikben hagyott mélyebb nyomot a pályája és élete során.